Gravad Lax op een bord

Gravad Lax | Op de Klassieke Manier

Deze klassieke Gravad Lax kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Het is een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner. Maak er ook die heerlijke mosterd-dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en geroosterd brood. Zo zet je gegarandeerd een feest op tafel! Wat is Gravad Lax? Je hebt dit Scandinavische gerecht misschien al eens in een restaurant […]

Hachee in een pan op tafel

Klassieke Hachee Recept | Lekker en Makkelijk

De hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang bereid. Vroeger stoofde men de hachee heel lang en in veel boter. Ik kies voor minder tijd en minder boter. Hieronder deel ik mijn recept voor een heerlijke hachee. Wat is klassieke hachee en hoe maak je het? Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Palingsoep met peterselie en spekjes

Palingsoep met peterselie en spekjes

Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]

Lamsstoof met venkel

Hongaarse Goulash

Stoofpotje voor koude dagen.

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing