Klassieke Engelse Treacle tart

Treacle Tart | Klassieke Engelse Recept

Deze klassieke Engelse treacle tart stond al tijden op mijn to-cook lijstje, en eindelijk is het gelukt. Ik zag deze taart vaak voorbij komen op Engelse kookprogramma’s en was direct nieuwsgierig. Hoe kan je een taart maken van broodkruim en stroop? Nou, dat kan, en ik verklap je alvast: deze taart is echt heerlijk! Hij […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Sabayon met Amarula en Cantuccini

Sabayon met Amarula en Cantuccini

Sabayon oftewel Zabaglione is een van oorsprong Italiaans dessert. In Frankrijk noemen ze het sabayon. Dit nagerecht bestaat uit slechts een paar ingrediënten, namelijk eigeel, suiker en alcoholische drank. Oorspronkelijk wordt de Sabayon met Marsala wijn gemaakt, maar ik het een sabayon met Amarula en Cantuccini gemaakt.   Sabayon   Een klassieke Sabayon is een […]

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Probeer het eens, het is vrij gemakkelijk te maken, en ontzettend lekker. Je kunt zelf de smaak bepalen en je weet wat erin zit. Het nadeel is wel dat je met rauwe eidooiers werkt, dus niet voor iedereen geschikt en dat het maar […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing