Maak de feestdagen extra speciaal met deze zelfgemaakte mini panettone met cranberries, in een kleine en leuke muffinvorm. Panettone is de Italiaanse klassieker, traditioneel en een onmisbaar kerstdessert. Het is een zoet en geurig brood, oorspronkelijk uit Milaan, zacht en smaakvol. Traditioneel verrijkt met gedroogd fruit, citrus en amandelen, en gevormd tot een groot koepelvormig […]
Jaarlijks bereidt mijn moeder met Kerst een grote kalkoen voor ons gezin. Altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij die het lekkerst. Laatst zag ik in de winkel een hele kalkoenbout liggen en dacht: Die neem ik mee! Het lekkerste deel van de kalkoen, zonder dat je een hele kalkoen hoeft […]
Dit garnalen gerecht at ik ooit bij de Chinees en het was zo lekker dat ik het thuis heb uitgeprobeerd. Ik kan je verklappen dat het net zo goed smaakt als in het restaurant. Er gaat flink wat honing in, maar dat maakt het gerecht juist heerlijk sticky en zorgt ervoor dat de sesam goed […]
Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong recept meunière van gemaakt. De gebakken tongetjes worden geserveerd met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn. Meunière A la meunière betekent letterlijk “op […]
Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Dit recept wordt gemaakt met het Spaanse Iberico varkensvlees. De varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. Carrillada Vlees dat […]
Het is herfst en de pompoenrecepten vliegen je om de oren. En hier is er ook nog eentje. En wat voor een, deze zoete pompoenpannenkoekjes moet je beslist proberen! Perfecte pompoen pannenkoeken zijn absoluut de beste en zo makkelijk te maken met alledaagse ingrediënten! Boordevol herfstsmaak met pompoen en speculaaskruiden! Ik maak deze pompoenpannenkoekjes al […]
Koninginnesoep is een klassieker die vaak tijdens de feestdagen op tafel komt. Tijdens de kerst had ik wat overgebleven gebraden kalkoen en besloot ik hiervan een heerlijke, ouderwetse Koninginnesoep te maken. Het originele recept maakt gebruik van kip, maar kalkoen voegt een extra lekkere smaak toe. Ik gebruikte het karkas van de kalkoen om een […]
Deze ovenschotel met zalm en filodeeg is heel eenvoudig te maken. Het is een geweldige manier om zalm aan het menu van jouw gezin toe te voegen en hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De chique uitziende stapeltjes erop zijn gewoon vellen filodeeg die met boter zijn bestreken en tot knapperige ballen zijn gekneed. Als […]
Deze pittige en zeer hartige burger biedt een symfonie aan smaken, verpakt in een knapperig jasje. Begin je al te watertanden? Dit is een beetje een combinatie (oftewel fusion) van mijn favoriete Aziatische smaken in een van mijn favoriete gerechten, een zelfgemaakte burger. De Koreaanse gefrituurde krokante kipburger met kimchi is een beetje een wereldwijde […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing