Onlangs bezochten we voor het eerst de boerenmarkt op Stadboerderij De Kemphaan in Almere. Hier vond ik een grote groentekraam van Warmonderhof, gevuld met prachtige groenten, grotendeels van eigen land en kas. En hierdoor moest ik gelijk denken aan een groenlof recept. Deze markt stond al op mijn lijstje om eens te bezoeken, en nu […]
Heb je ook weleens selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen? Je hebt misschien een of twee stengels gebruikt voor bouillon, soep, stoofpot, smoothie of salade, en de rest blijft liggen. Zonde, want bleekselderij kun je prima zo eten! Probeer bijvoorbeeld eens gekookte bleekselderij: een verrassend lekker bijgerecht. Wat is bleekselderij? Bleekselderij, ook […]
Gerookte paling is een delicatesse. Omdat het zo duur is, wordt het sowieso niet zoveel meer gegeten, alleen voor speciale gelegenheden zoals de feestdagen. Dan willen we toch wel uitpakken. Maak daarom deze heerlijke gerookte palingsalade met rucola, appel en radijsjes. Serveer het in een mooi cocktailglas en je hebt een feestelijk voorgerechtje. Gerookte […]
Deze malse en sappige varkenshaas gevuld met abrikozen en appel barst van de smaken. Gedroogde abrikozen, appels en gember vormen een fruitvulling die het varkensvlees perfect aanvult. Het hoogtepunt van dit hoofdgerecht is de saus. Een elegante en indrukwekkende presentatie voor elke speciale gelegenheid, vooral de feestdagen. Dit recept kost wat werk, maar het eindresultaat […]
Je zou nooit raden dat deze ricotta chocolademousse vol zit met eiwitten en vezels. Dit gezonde dessert zal elke zoetekauw tevredenstellen! Ik hou van elk dessert met chocolade en vooral van chocolademousse. En ik ben altijd op zoek naar makkelijke recepten die mijn chocoladebehoefte bevredigen zonder mijn gezonde voedingsplan volledig in de war te schoppen. […]
Ik heb toch een lekkere en verantwoorde dip voor jullie. Deze bieten yoghurtdip met mierikswortel zal het goed doen bij de borrel, maar ook als voorgerechtje. Serveer het met crackers en rauwkost en smullen maar. Dit recept is gebaseerd op Ćwikła, een pittige Poolse salade gemaakt van geraspte bieten en mierikswortel, die doorgaans met Pasen […]
Aardappeltjes bakken is een kunst. Hier leer je hoe je de lekkerste, krokante gebakken aardappelen maakt. Met de juiste aardappelsoort, een beetje geduld en liefde tover je heerlijke ouderwetse gebakken aardappeltjes uit de pan. Wie wil dat nou niet? Welke aardappelen gebruik je? Voor het bakken van aardappelen kun je kiezen tussen vastkokende en kruimige […]
Wil je tijdens de feestdagen echt uitpakken? Maak dan dit heerlijke wildstoof recept met paddenstoelen. Het is bijna onmogelijk om dit gerecht te laten mislukken! Perfect als je wild wilt serveren, maar niet weet welk type wild je moet kiezen. Ik gebruikte een wildpouletmix met hert, wildzwijn en haas. En geloof me, als dit gerecht […]
Ik had voor een speciaal etentje thuis een entrecote braadstuk besteld mij mijn slager. De entrecote met blauwe kaas saus geserveerd en heerlijke gegrilde groene asperges. Als jij ook zo gek op een goede steak en blauwe kaas bent, dan is dit een super gerecht voor jou. Blauwe kaas Er zijn heel veel soorten blauwe […]
Ik had te veel peertjes gestoofd, maar dat is helemaal niet erg. Want met die stoofpeertjes kan je weer lekkere andere gerechten maken. Omdat we in de feestmaand zitten, heb ik deze heerlijke stoofperen gembercake gemaakt. Twee van mijn favorieten gecombineerd in een recept. Een gembercake met stoofpeertjes erop gebakken. Feestelijker wordt het niet! […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing