Deze Turkse bulgursalade Kisir stond al zo lang op mijn to-cook lijstje, en eindelijk heb ik het gemaakt. Tijdens het opruimen van mijn voorraadkasten ontdekte ik nog een flinke voorraad bulgur. Een perfecte reden om deze rode, pittige en heerlijke salade te bereiden. Het is een ideale salade voor een zomerse dag of als bijgerecht bij de […]
Tijdens onze reis naar Istanbul vorig jaar genoten we van heerlijk eten. Onze gids nam ons mee naar de beste restaurants, waar we onder andere de Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye proefden. Dit gerecht is eenvoudig maar heel lekker en een echte favoriet in Turkije. In dit gerecht worden gedroogde bonen gekookt in een gekruide […]
Tussen de knapperige laagjes filodeeg schuilt een geurig gebakken gehaktmengsel met baharat gekruid. Deze Egyptische filotaart met gehakt wordt ook wel Egyptische goulash genoemd. Maar het niets te maken heeft met het vleesgerecht goulash uit het Oostblok. Laagjes schilferig filodeeg met een verleidelijk gekruid gehaktmengsel ertussen. Als je op zoek bent naar dingen om te […]
In de oven geroosterde pompoen met een pittige pepersaus en knapperige uien is een bekend gerecht uit Turkije. Eet het als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij een vleesgerecht. Deze Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien is een heerlijke manier om pompoen eens op een andere manier te bereiden. Sinkonta Sinkonta is een […]
Deze yoghurtparfait met abrikozencompote is heerlijk ontbijtje of zelfs als nagerecht. Abrikozencompote is een eenvoudig maar veelzijdig recept dat de essentie van de zomer in elke hap vastlegt. Als het gaat om het vastleggen van de essentie van de zomer, zijn er weinig dingen die dat beter doen dan zelfgemaakte fruitcompote. En als je van […]
Heerlijke hartige taart met zoete aardappel en sucuk, feta en spinazie is perfect als je eens iets anders wilt proberen. De quiche is gevuld met gezonde zoete aardappelen en gekruid met de pittige sucuk worst. Ik heb de quiche gemaakt met kant-en-klaar quichedeeg uit de supermarkt. Eet het als lunch of als avondmaaltijd met eventueel […]
Heerlijk ….. het is najaar en de verse vijgen liggen te lonken bij de groenteboer. Ik heb twee potten met heerlijke vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater ervan gemaakt. En met die jam weer deze verrukkelijke kruimeltaart met vijgenjam en walnoten. Perfect voor bij de thee of koffie, of serveer het warm als een kruimelig […]
Perzen noemen ze koofteh. Turken zeggen köfte en Arabieren kefta. Allemaal verschillende uitspraken voor hetzelfde woord ‘kofta’, wat vleesbal betekent. Ik heb deze Perzische gehaktballetjes gemaakt in een heerlijke kruidige tomatensaus. Gedroogde berberbessen worden veel gebruikt in de Perzische keuken. Ze hebben een zoetzure smaak en zien eruit als kleine gedroogde veenbessen. Je vindt ze […]
Maak een portie zelfgemaakte vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater. Een eenvoudige lekkernij, heerlijk om op brood te smeren, bij een kaasplank, of om als cadeau te geven. Deze vijgenjam met Perzische smaken bevat twee zeer typische Perzische specerijen zoals kardemom en saffraan, die een geweldige smaak toevoegen. De jam past ook heel goed bij […]
Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie. Deze pitabroodjes met halloumi zijn zout, zoet en pittig. Dit wil je proberen! Eet ze als lunch of zelfs als avondeten met een lekkere salade erbij. Zoute halloumi kaas kleurt prachtig op de grill en is ideaal voor het maken van vullende pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki en […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing