Als ik saté van kip maak, gebruik ik altijd kipdijfilets. Dit kippenvlees geeft een lekkere malse saté. Zelf saté en pindasaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare zooi uit de winkels. Doe het nou maar, maak zelf je kipsaté met pindasaus, je zult er geen spijt van krijgen. Lekker […]
Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat […]
Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]
Sajoer boontjes is een bekend groentegerecht uit Indonesië. Sajoer boontjes worden gemaakt van sperziebonen. Het is een heerlijk bijgerecht voor bij Smoor Daging of Rendang. Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, vanwege de lekkere pittige saus. Maak dit Indonesische groente gerecht zo pittig als je zelf wilt door meer of minder sambal […]
Mijn vader was gek op de Indonesische keuken en vond het heerlijk om een uitgebreide rijsttafel te maken. Dan was hij de hele week bezig met het marineren en voorbereiden hiervoor en vond het geweldig als wij dan allemaal met aanhang thuis kwamen eten. Wat kon hij daarvan genieten. Die liefde voor koken en lekker […]
Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]
Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]
Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]
Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus. Gado Gado – […]
Soto Ajam, een Indonesische versie van kippensoep, is een heldere kruidenbouillon die wordt opgefleurd door verse kurkuma en kruiden, met dunne rijstnoedels of rijst. De soep wordt geserveerd in een kom, met een gekookt ei, taugé, sugar snaps en gebakken uitjes en is stevig genoeg voor een maaltijd. Je kunt Indonesië niet bezoeken zonder Soto […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing