Coquilles met gebrande lardo

Coquilles met gebrande lardo

Vandaag doe ik een receptenswap met de Belgische Myriam van Hap en Tap. Toen ik door haar recepten heen scrolde, kon ik bijna niet kiezen. Het ene gerecht zag er nog lekkerder uit dan het andere. En de keuze is reuze. Maar mijn oog viel op de coquille met gesmolten lardo en kaviaar. Ik ben […]

Boterzachte Schorseneer met Hazelnoten

Boterzachte Schorseneer met Hazelnoten

Schorseneren zijn eigenlijk de toppers onder de wortelgroenten. Door het delicate aardse aroma en de lichtzoete smaak is dit een van mijn favoriete groenten om te eten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, ziet het er misschien wat intimiderend uit, maar maak je geen zorgen, want ik ben hier om je te helpen. Lees […]

Boterzachte uienringen

Boterzachte uienringen

Deze boterzachte uienringen hebben alle smaken van een klassieke Franse uiensoep. Gestoofd in runderbouillon maakt de uien supermals, terwijl een kaasachtige panko-topping het broodelement van de soep oproept. Serveer deze uien naast geroosterde kip of gegrilde biefstuk voor een lekker bijgerecht dat zomaar de show zou kunnen stelen. Deze uien met een boterachtige kruidensmaak is […]

Champagne Chocolade Truffels

Champagne Chocolade Truffels

Zeg je liefde, dan zeg je bubbels en chocolade en ik heb deze twee gecombineerd in verrukkelijke Champagne chocolade truffels. Champagne truffels zijn een makkelijke, rijke en chocoladeachtige traktatie, perfect voor feestdagen, Valentijnsdag of welke dag dan ook. Ze zijn makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten en ze zijn gewoonweg heerlijk! Je hebt […]

Smashed Aardappelen met kaas en spekjes

Smashed Aardappelen met kaas en spekjes

Ik doe weer mee aan de receptuitwisseling die Mandy van Mandyandmore jarenlang heeft georganiseerd. Helaas is dit de laatste die ze doet. Ik kreeg die leuke Nicole van www.cookiesandcarrotsticks.com toebedeeld. Nicole heeft heel veel verleidelijk lekkere bananenbrood recepten op de site staan en ik zat nog te twijfelen of ik hier eentje van zou maken, […]

Franse Amandelcroissants

Franse Amandelcroissants

Verander croissants die een dag oud zijn in een heerlijke traktatie! Franse amandelcroissants bakkersstijl zijn verrassend makkelijk om thuis te maken! Een dag oude croissants gevuld met amandelboter en afgetopt met siroop en geschaafde amandelen, leveren een warm en schilferig gebakje op dat druipt van de amandelsmaak. Je hebt maar 25 minuten nodig om deze […]

Luxe Champagnecocktail met saffraan

Luxe Champagnecocktail met saffraan

Of u nu een toost uitbrengt op oudejaarsavond of gewoon een van de kleine overwinningen in het leven viert, dit is een van de gemakkelijkste drankrecepten met de meest verbluffende resultaten. Het combineert de hartige geur en gouden tint van saffraan met de bruis van Champagne voor de makkelijkste cocktail die er is! Het is […]

Glitter Champagne cocktail

Glitter Champagne cocktail

Op zoek naar een feestelijke cocktail om in december te maken? Deze eenvoudige maar spectaculaire glitter Champagne cocktail is alles wat je nodig hebt! Deze cocktail met glanzende gouden wervelingen is een feest op zichzelf! De glanzende champagne cocktail wordt een hit op je feest en het is zo eenvoudig om te maken! Het is […]

Hertenbiefstuk met foie royale

Hertenbiefstuk met foie royale

Deze hertenbiefstuk met foie royale is mijn variatie op de beroemde Tournedos Rossini. Heerlijk hertenbiefstukje met daarop ganzenleverpaté en zwarte knoflookjus is een waar feestgerecht. Maak dit luxe gerechtje voor de Kerst of een speciaal etentje thuis.   Tournedos Rossini   Het gerecht is genoemd naar de componist Gioacchino Rossini, die het recept aan de […]

Aardappelmousseline

Aardappelmousseline | Lekker en Luchtig

Je hebt aardappelpuree, en je hebt een heerlijke, luchtige aardappelmousseline. Deze verfijnde variant is perfect voor speciale etentjes thuis en heeft die fluweelzachte textuur die je in een restaurant krijgt. Wat is het verschil tussen puree en mousseline? Een aardappelmousseline is extra smeuïg en luchtig. Dit bereik je door roomboter of olijfolie, melk en room […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing