Vandaag doe ik een receptenswap met de Belgische Myriam van Hap en Tap. Toen ik door haar recepten heen scrolde, kon ik bijna niet kiezen. Het ene gerecht zag er nog lekkerder uit dan het andere. En de keuze is reuze. Maar mijn oog viel op de coquille met gesmolten lardo en kaviaar. Ik ben […]
Schorseneren zijn eigenlijk de toppers onder de wortelgroenten. Door het delicate aardse aroma en de lichtzoete smaak is dit een van mijn favoriete groenten om te eten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, ziet het er misschien wat intimiderend uit, maar maak je geen zorgen, want ik ben hier om je te helpen. Lees […]
Deze boterzachte uienringen hebben alle smaken van een klassieke Franse uiensoep. Gestoofd in runderbouillon maakt de uien supermals, terwijl een kaasachtige panko-topping het broodelement van de soep oproept. Serveer deze uien naast geroosterde kip of gegrilde biefstuk voor een lekker bijgerecht dat zomaar de show zou kunnen stelen. Deze uien met een boterachtige kruidensmaak is […]
Zeg je liefde, dan zeg je bubbels en chocolade en ik heb deze twee gecombineerd in verrukkelijke Champagne chocolade truffels. Champagne truffels zijn een makkelijke, rijke en chocoladeachtige traktatie, perfect voor feestdagen, Valentijnsdag of welke dag dan ook. Ze zijn makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten en ze zijn gewoonweg heerlijk! Je hebt […]
Ik doe weer mee aan de receptuitwisseling die Mandy van Mandyandmore jarenlang heeft georganiseerd. Helaas is dit de laatste die ze doet. Ik kreeg die leuke Nicole van www.cookiesandcarrotsticks.com toebedeeld. Nicole heeft heel veel verleidelijk lekkere bananenbrood recepten op de site staan en ik zat nog te twijfelen of ik hier eentje van zou maken, […]
Verander croissants die een dag oud zijn in een heerlijke traktatie! Franse amandelcroissants bakkersstijl zijn verrassend makkelijk om thuis te maken! Een dag oude croissants gevuld met amandelboter en afgetopt met siroop en geschaafde amandelen, leveren een warm en schilferig gebakje op dat druipt van de amandelsmaak. Je hebt maar 25 minuten nodig om deze […]
Of u nu een toost uitbrengt op oudejaarsavond of gewoon een van de kleine overwinningen in het leven viert, dit is een van de gemakkelijkste drankrecepten met de meest verbluffende resultaten. Het combineert de hartige geur en gouden tint van saffraan met de bruis van Champagne voor de makkelijkste cocktail die er is! Het is […]
Op zoek naar een feestelijke cocktail om in december te maken? Deze eenvoudige maar spectaculaire glitter Champagne cocktail is alles wat je nodig hebt! Deze cocktail met glanzende gouden wervelingen is een feest op zichzelf! De glanzende champagne cocktail wordt een hit op je feest en het is zo eenvoudig om te maken! Het is […]
Deze hertenbiefstuk met foie royale is mijn variatie op de beroemde Tournedos Rossini. Heerlijk hertenbiefstukje met daarop ganzenleverpaté en zwarte knoflookjus is een waar feestgerecht. Maak dit luxe gerechtje voor de Kerst of een speciaal etentje thuis. Tournedos Rossini Het gerecht is genoemd naar de componist Gioacchino Rossini, die het recept aan de […]
Je hebt aardappelpuree, en je hebt een heerlijke, luchtige aardappelmousseline. Deze verfijnde variant is perfect voor speciale etentjes thuis en heeft die fluweelzachte textuur die je in een restaurant krijgt. Wat is het verschil tussen puree en mousseline? Een aardappelmousseline is extra smeuïg en luchtig. Dit bereik je door roomboter of olijfolie, melk en room […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing