Buddha’s finger marmelade

Buddha’s finger marmelade

Ik zag bij Groentebroer een bijzonder citrusvrucht liggen en heb het gelijk maar gekocht. Het is de zogenaamde Buddha hand, Buddha’s fingers of ook wel vingercitroen genoemd. Een heerlijk ruikende vrucht zonder vruchtvlees. Maar ja dan koop je zoiets, wat ga je ermee doen. Ik had al een vinger van zijn hand eraf getrokken, dit […]

Irish Koffie | Klassiek recept

Irish Koffie

Dit klassieke recept voor Irish koffie is makkelijk te maken met vier ingrediënten in slechts een paar minuten. Altijd zo warm en gezellig! Irish koffie is altijd een leuk en gezellig drankje om te serveren in de winter. Vooral als je een grote ronde drankjes maakt voor een groep. En het is ook nog eens […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly Maken | Lekker Recept

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Treacle Tart | Klassieke Engelse Recept

Deze klassieke Engelse treacle tart stond al tijden op mijn to-cook lijstje, en eindelijk is het gelukt. Ik zag deze taart vaak voorbij komen op Engelse kookprogramma’s en was direct nieuwsgierig. Hoe kan je een taart maken van broodkruim en stroop? Nou, dat kan, en ik verklap je alvast: deze taart is echt heerlijk! Hij […]

Kreeftenravioli met garnalen-roomsaus

Kreeftenravioli | Garnalen-Roomsaus

Malse ravioli is in elke vorm geweldig, maar ze zijn vooral heerlijk als ze gevuld zijn met kreeft. Voeg Hollandse garnalen en een heerlijke tomatenroomsaus toe en je hebt een feestmaaltijd! Je kunt deze goddelijke kreeftenravioli met garnalen-roomsaus perfect serveren tijdens de Kerstdagen. Het gerecht is supermakkelijk en snel te bereiden, omdat je kant-en-klare ravioli gebruikt. Vervang […]

Blue gin-tonic cocktail

Blue gin-tonic cocktail

De klassieke gin-tonic-cocktail wordt nog lekkerder met een scheutje Blue Curaçao! Het is een lekker verfrissende cocktail voor de zomer. Deze Blue gin-tonic cocktail is een variant op de klassieke gin-tonic, ziet er chique uit, maar is gemakkelijk en snel te bereiden Geef je thuisbar een boost met een nieuwe kenmerkende cocktail voor de zomer! […]

Blauwe bessen basilicum cocktail

Blauwe bessen basilicum cocktail

Zoals jullie misschien inmiddels al weten, ben ik dol op een lekkere gin-tonic. Ik heb daar een heerlijke variant op gemaakt en dit is nu mijn favoriete zomer cocktail geworden. Deze lauwe bessen basilicum cocktail is een geweldige lente- of zomerverfrissingscocktail met daarin blauwe bessen, verse basilicum, gin, Limoncello en tonic. Dit recept voor deze […]

Banoffee bladerdeegtaartjes

Banoffee bladerdeegtaartjes

Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken.   Banoffee Pie […]

Tom Collins cocktail

Tom Collins cocktail

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten, ben ik dol op Gin-Tonic cocktails. Maar nu heb ik een nieuwe cocktail met gin ontdekt, namelijk de klassieke Tom Collins cocktail. Deze zalige cocktail bevat gin, citroensap, suikersiroop en sodawater. De cocktail is supermakkelijk te maken en wordt geserveerd met ijs in een Tom Collins glas. Maak nu […]

Mandarijn Gin Spritzer

Mandarijn Gin Spritzer

Hé liefjes, zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op lekkere cocktails en vooral op een goede Gin-Tonic. En nu heb ik er weer een favoriet bij, namelijk deze zalige Mandarijn Gin Spritzer. Deze verfrissende drank lest je dorst op de warmste lentedagen. Probeer deze Spritzer met versgeperst mandarijnsap, Aperol, gin en sodawater en […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing