Laatst had ik zin in pittige kip en wat broodjes, dus ik heb ze allebei gecombineerd en dit geweldige broodje hete kip gemaakt. Ze waren zo lekker dat mijn vrienden willen dat ik ze nog een keer maak. Het kost niet te veel moeite om dit zelf te maken en de vreugde die het je […]
Elk snel ontbijt dat geen inspanning vereist, is perfect voor mij. Dit Piña Colada granola recept kan van tevoren in een grote batch worden gemaakt. Pak een handvol als je de deur uitgaat. Of mijn favoriete manier om van deze granola te genieten is op Griekse yoghurt of kwark. Maak je eigen homemade granola voor […]
Deze zoete en pittige salsa van ananas, paprika en komkommer zit boordevol frisse smaak en is het perfecte bijgerecht bij de barbecue. Verse stukjes ananas, knapperige rode paprika, komkommer met tomaatjes en koriander komen samen met een combinatie van limoensap voor een scherpe en licht gekruide salsa die absoluut heerlijk is. Voeg dit ananassalsa recept […]
Deze steak in rum marinade met mangosalsa, heeft een tropische smaak en de marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. De smaken van rum, ananas en gember proef je echt in het vlees. Serveer het met een lekkere tropische mangosalsa en zelfgemaakte cassave chips en het Caribische feest kan beginnen! Flat iron […]
Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]
Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar […]
Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]
Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van […]
Ik heb toch een feestelijk drankje voor jullie. Deze witte kokos mojito ziet er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Maak het als aperitief met de Kerstdagen en de mooie avond kan beginnen. Mojito De Mojito is een klassieker onder de cocktails. Het wordt […]
Ik weet nog heel goed dat ik mijn eerste Piña Colada dronk. Dat was op een cruise in het Caraïbisch gebied. Ik geloof dat ik alle cocktails die op de cocktailkaart stonden uitgeprobeerd heb. Tjonge wat vond ik ze lekker zeg, vooral de Piña Colada en de Daiquiri’s. Tja de omgeving en tropische temperaturen hielpen […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing