Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk met een takje tijm in een stuk aluminiumfolie en leg de pakketjes op een ovenplaat. Zet ze in de oven en laat een uur garen. Prik na een uur met een satéstokje in de bietjes om te checken of ze zacht geworden zijn. Haal ze uit de oven en verwijder en aluminiumfolie. Laat ze iets afkoelen en wrijf dat het vel van de bietjes.
Dat viel dus wel mee he?
Ik heb 1 bietje rauw gelaten en deze in dunne plakjes gesneden en verdeeld over de salade.
De schil van sinaasappels verwijderen is even een handigheidje, hier kan je op een filmpje zien hoe je het doet.
Heb je nog zin in een toetje? Wat dacht je van deze Bloedsinaasappel cheesecake?
Ingrediënten
- 9 gekleurde bietjes
- 4 kippendijen of kleine kipfilets
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 2 bloedsinaasappelen
- 1 blik ( gr) linzen, afgegoten
- 1 avocado, schil en pit verwijderd en in dunne plakken gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 zak gemengde sla
- 1 bosje koriander, blaadjes ervan
- 2 el sherryazijn
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 el honing
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Bestrooi de kippendijen met paprikapoeder, kaneelpoeder, ruim peper en een beetje zout.
- Bak de kippendijen in een koekenpan met een klein beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 10-15 minuten.
- Haal ze uit de pan en snijd ze in dunne plakken.
- Snijd de bietjes in partjes en besprenkel er wat olijfolie over en strooi er een beetje zout op.
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de sinaasappels in dunne plakken
- Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een jampotje.
- Verdeel de sla over de borden, schik hierop de rest van de ingrediënten en giet er een beetje dressing over.