Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden.
Het is een feestelijk maar ook een bewerkelijk recept, wel leuk om te serveren met de feestdagen. Bereid het meeste vooraf voor, zodat je op de avond zelf niet teveel werk hebt.
Punt 1 t/m 4 kan je namelijk ruim van te voren klaarmaken. Zet het dan afgedekt in de koelkast tot het moment dat je het eten gaat bereiden.
Als je geen miso kunt vinden, gebruik dan een 1/3 paddenstoelen bouillonblokje. Dit geeft ook een hartige smaak.
Natuurlijk kan je ook een ander soort aardappel gebruiken of krieltjes, maar ik vind de truffelaardappel altijd wel feestelijk staan. Je kunt de aardappelen na het koken bakken in de pan of in de oven.
Mocht je per ongeluk de aardappelen te lang gekookt hebben, geen nood….maak er dan een lekkere paarse aardappelpuree van met een klont boter en een scheutje melk.
Dessert
Na zo’n heerlijke maaltijd maak je een dessert en geen toetje, toch? En ik heb een heerlijk recept voor een feestelijk Rode wijngelei met slagroom voor jou. Dit kan je ook ruim van te voren maken.
Ingrediënten
- 4 kleine kipfilets
- 12 plakken omwikkelspek
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 500 gr paddenstoelen
- 1 el rode miso
- roomboter
- olijfolie
- 500 g truffelaardappelen
- 4 takken tijm
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine rode ui
- 2 el rode wijnazijn
- 1 rettich
- 1 Jonagold appel
- 1 zakje rucola
- 2 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- peper en zout
Instructies
- Hak de sjalot, knoflook en de helft van paddenstoelen zeer fijn (in een keukenmachine). Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak dit mengsel op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt, voeg de miso (of bouillonblokje) toe en bak nog even mee tot het goed gemengd is. Haal dit uit de pan en laat op een bord helemaal afkoelen.
- Spoel de truffelaardappelen schoon en kook de met schil in een pan met ruim (gezouten) water beetgaar in ongeveer 15 minuten. Giet ze dan af en laat ze afkoelen. Als het goed is kan je nu de schil ervan af wrijven. Snijd de aardappelen dan doormidden of in kwarten.
- Leg de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie en sla deze zo plat mogelijk met een zware koekenpan. Leg per kipfilet drie plakjes spek naast elkaar, haal de filets uit het folie en leg deze op het spek.
- Lepel een kwart van het paddenstoelenmengsel midden op de kipfilet en rol deze met spek en al op. Prik ze eventueel vast met cocktailprikkers.
- Dit bovenstaande kan je allemaal (een dag) van te voren klaar maken!
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletrolletjes op hoog vuur rondom aan. Zet de pan dan in de oven (of doe de filets in een ovenschaal) en bak ze nog 12-15 minuten in de oven tot de kip gaar is.
- Bak ondertussen in een grote koekenpan in een scheut olie en klont boter de aardappelen samen met de tijmtakken en knoflooktenen.
- Bak in een andere pan de paddenstoelen goudbruin.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze samen met de rodewijnazijn in een jampotje.
- Snijd of schaaf de rettich in dunne plakken en de appel in dunne plakken. Meng de rettich, appel en rode ui met de rucola in een saladekom.
- Maak een dressing van de overgebleven rodewijnazijn, olijfolie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de salade.
- Haal de kiprolletjes uit de oven en snijd ze in plakken. Leg deze op de borden en verdeel de aardappelen erover. Serveer met de salade.