Kabbel iets in ons gastenboek.

  • From Ilse Van Roeyen on De gezonde effecten van Curcuma

    En is de wondroos zonder antibiotica weggegaan? Vele groetjes

    Go to comment
    2019/03/30 at 6:51 pm
  • From Groene bladgroenten - Culinea.nl; on Koolsoorten

    […] de zeer uitgebreide groentekeuze die we hebben. Ik heb al eens een blog geschreven over de diverse koolsoorten, deze keer wil ik het met jullie hebben over groene bladgroenten. Groene bladgroenten zoals […]

    Go to comment
    2019/03/25 at 10:44 am
  • From Het uitzetten van glasaaltjes in Wolderwijd - Culinea.nl; on Kunnen we nog wel paling eten?

    […] je kunt lezen in mijn blog Kunnen we nog wel paling eten? gaat het steeds beter met onze palingstand. Vooral omdat de Stichting DUPAN ( Duurzame […]

    Go to comment
    2019/03/06 at 12:47 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hallo Florence, ja die arborio in de jute zak is erg goed. Met culinaire groeten, Hanneke

    Go to comment
    2019/02/24 at 2:49 pm
  • From Florence van den Bos on Welke rijstsoorten zijn er

    Hallo,

    De Arborio Rijst kan je vinden bij de Ah neem dan wel de jutte zak. Dat is de echte niet die van lassie is totaal niks.

    Ik ben in Italie geboren

    Risotto moet je niet bakken die moet je met bouillon koken Ik doe 25 Minuten en afblussen met wijn Mmmm heb er nu al trek in veel ik maak de risotto ook wel eens met Safraan dan word hij mooi geel en dan doe ik er Porcini bij. dat zijn een bepaald soort gedroogde paddestoelen ze ruiken zeer sterk Heeeerlijk!!!!!!!
    Of ik maak Risotto ook wel eens met Garnalen ook lekker.

    Je kunt de rijst ook bij een Italiaanse winkel halen Als die bij je in de buurt is, maar die Arborio zijn iets duurder dan de Ah Jutte zak.

    Veel plezier met het maken Mmmm

    Met vriendenlijke groet Florence van den Bos

    Go to comment
    2019/02/23 at 5:08 am
  • From Hanneke de Jonge on HET culinaire hoogtepunt van mijn verjaardag

    Het was top georganiseerd Tjitze. Dankjewel!

    Go to comment
    2019/02/19 at 10:24 am
  • From Tjitze Van Der Dam on HET culinaire hoogtepunt van mijn verjaardag

    Heel graag gedaan! Wat ontzettend tof dat jullie er waren!!

    Go to comment
    2019/02/18 at 3:40 pm
  • From Hanneke de Jonge on Ontvoerd op mijn verjaardag

    Dankjewel Judith :). Hartelijke groeten Hanneke

    Go to comment
    2019/02/16 at 1:13 pm
  • From Judith on Ontvoerd op mijn verjaardag

    Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag

    Go to comment
    2019/02/15 at 9:52 pm
  • From Ontvoerd op mijn verjaardag - Culinea.nl; on Genieten aan het water bij Restaurant Pier16 in Nagele

    […] hebben er al een keer eerder genoten en als we aankomen kunnen we nog net een mooie foto maken van de zon die verdwijnt ‘in’ […]

    Go to comment
    2019/02/15 at 3:10 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hoi Remko, de AH heeft wel Arborio rijst in hun assortiment. Als je dit niet kunt vinden, zou ik gewoon risotto rijst gebruiken. Hoop dat je hier iets mee kunt. Met culinaire groeten, Hanneke

    Go to comment
    2019/01/30 at 5:01 pm
  • From R.S. on Welke rijstsoorten zijn er

    Ik ga een gebakken risotto maken en heb daarvoor Arborio rijst nodig. Nu is deze niet te vinden in de standaard supermarkten. Wel is er een risotto rijst te koop, maar als ingrediënt staat er alleen "risottorijst" op de verpakking. Nu is Arborio rijst een risotto rijst maar niet iedere risotto rijst is Arborio. Kan ik gewoon de risotto rijst gebruiken?

    Go to comment
    2019/01/30 at 1:44 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?

    Hoi Marion, als het er nog goed uitziet en ruikt, kan je het gewoon gebruiken. Misschien dat de smaak iets achteruit gegaan is. Mvg Hanneke

    Go to comment
    2019/01/06 at 11:54 am
  • From Marion van der Linde on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?

    Ik heb nog een afgesloten zakje met zwarte peper, et minstens goed tot 2014. niet klonterig. kan ik dat nog gebruiken

    Go to comment
    2019/01/05 at 5:04 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Dankjewel Wim. Ik vermoed dat de rijstmerken de wilde rijst voorkoken voordat ze gemengd worden met de andere soorten rijst, zodat ze tegelijkertijd gaar worden. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2018/12/31 at 8:16 am
  • From Wim on Welke rijstsoorten zijn er

    leuk artikel, maar begrijp alleen niet dat als je wilde rijst vermengd met een andere rijstsoort, hoe je de kooktijd dan kunt verminderen ?
    Lijk me logisch dat als de andere vermengde rijst gaar is en de wilde rijst nog niet, dat je het moet doorkoken tot de wilde rijst ook gaar is met gevolg dat de andere rijst te gaar is.

    Go to comment
    2018/12/29 at 8:50 pm
  • From Met Champagne het nieuwe jaar in - Culinea.nl; on Rosé bubbels uit Zeewolde

    […] Ook in Nederland worden er tegenwoordig mousserende wijnen geproduceerd. Zelfs uit ons eigen dorp komt een lekkere bubbel. Lees hier alles over in mijn blog: Rosé bubbels uit Zeewolde. […]

    Go to comment
    2018/12/28 at 10:52 am
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Carla, de côte de boeuf wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund en is een soort biefstuk met het bot eraan.
    De rosbief komt uit de bil van een koe en is een heel mager stuk vlees, niet te vergelijken met côte de boeuf en heeft ook een andere bereidingswijze. Je kunt bij de rosbief natuurlijk wel een Vietnamese salsa maken.
    Haal voor het bakken de rosbief een half uurtje van te voren uit de koelkast. Verhit een bakpan met boter en bak hierin de rosbief op hoog vuur rondom Laat de rosbief daarna ongeveer 20 minuten (voor een rosbief van ongeveer 800 gram) garen in een oven van 180 graden.
    Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2018/12/22 at 7:52 am
  • From Carla van Paridon on Verschillende soorten biefstuk

    Wij hebben een recept voor cotes de boeuf (Allerhande van Kerst 2018) maar vroegen ons af wat het verschil met rosbief is. En of het recept (met Vietnamese salsa) ook met rosbief te maken is.

    Go to comment
    2018/12/21 at 4:28 pm
  • From Amerikaanse benamingen voor vleessoorten - Culinea.nl; on Verschillende soorten biefstuk

    […] Lees ook mijn blog over Verschillende soorten biefstuk. […]

    Go to comment
    2018/12/16 at 1:42 pm
  • From Hanneke de Jonge on Gebruik jij de nieuwe Schijf van Vijf?

    Hoi Julian, dit zijn de percentages.
    Percentage schijf 1: 25-30%
    Percentage schijf 2: 25-30%
    Percentage schijf 3: 15%
    Percentage schijf 4: 5-10%
    Percentage schijf 5: 20%
    Succes met jouw opdracht. Gr. Hanneke

    Go to comment
    2018/12/12 at 11:54 am
  • From julian on Gebruik jij de nieuwe Schijf van Vijf?

    Hallo Hanneke,
    Mag ik ook het percentage weten van elk vak. Dit wil ik graag weten voor een opdracht van biologie. Dank u wel.

    Go to comment
    2018/12/11 at 9:40 pm
  • From Wat is de ideale temperatuur voor welke wijn - Culinea.nl; on Welke wijn gaat goed samen met welke kaas

    […] Ben jij gek op wijn en kaas? Lees hier dan Welke wijn goed gaat met welke kaas. […]

    Go to comment
    2018/11/28 at 1:21 pm
  • From Hanneke de Jonge on Wat is collageen en wat doet het voor je

    Oei dat is niet handig als je vegetarier bent. Vraag je huisarts of die pijnen daar wel vandaan komen, wil je? Sterkte ermee en groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2018/11/15 at 2:18 pm
  • From Diana Marquez on Wat is collageen en wat doet het voor je

    Op aanraden van de fysio, ben ik Collageen tabletten gaan gebruiken. Binnen een paar dagen werden de spierkrampen erge spierpijnen en vanmorgen werd ik wakker met vreselijke pijnen in mijn v oeten en tenen.Ik lees nu dat Collageen dierlijke stoffen bevat en ik ben al 40 jaar vegetarier. Ik begrijp nu waar de ergere pijnen vandaan komen.

    Go to comment
    2018/11/15 at 2:14 pm
  • From Hanneke de Jonge on Stressvrije feestdagen

    Ja ze heeft inderdaad een prachtige eetkamer en maakt er elk jaar een feestje van. Ze is 85 en loopt dan nog in haar eentje de tafels te sjouwen om ons allemaal aan een prachtig gedekte lange tafel te krijgen.

    Go to comment
    2018/11/13 at 9:23 am
  • From Ilona on Stressvrije feestdagen

    Wat een prachtige eetkamer heeft jouw moeder! Echt een plaatje. Hier heb je geen eten meer bij nodig om het kerstgevoel te krijgen.

    Go to comment
    2018/11/13 at 8:14 am
  • From Hanneke de Jonge on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Dankjewel Roos, groetjes Hanneke

    Go to comment
    2018/10/31 at 9:12 am
  • From Roos on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Je ziet er geweldig uit lees met nieuwsgierigheid je verhalen spannend allemaal

    Go to comment
    2018/10/30 at 4:09 pm
  • From Een half jaar na de gastric sleeve operatie - Culinea.nl; on Foodblogger gaat aan de maagverkleining

    […] mijn blog Foodblogger gaat aan de maagverkleining, kan je lezen waarom ik deze beslissing genomen […]

    Go to comment
    2018/10/30 at 1:34 pm
  • From Hanneke de Jonge on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Hoi Kristel, dank voor je bericht en wat fijn dat bij jou alles goed is gegaan. Ik snoep niet, maar krijg wel van de gekste dingen een dumping. En inderdaad is het voor iedereen anders. Ben wel blij met de kilo's die eraf zijn, dat motiveert wel. Dankjewel en groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2018/10/30 at 1:32 pm
  • From Hanneke de Jonge on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Natuurlijk kan je mij blijven volgen Loes. Veel succes met jouw traject, komt vast goed. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2018/10/30 at 1:30 pm
  • From Hanneke de Jonge on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Oh fijn Ina dat het goed gaat met jou. Mag ik vragen waarom je na de sleeve nog een bypass hebt gehad? Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2018/10/30 at 1:29 pm
  • From Ina on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Je moet het zeker niet onderschatten! Ik 9 jr geleden sleeve nu 15-10 bypas ivm zoveel medische problemen. Nu 2 wk verder niet meer benauwd gehad en voel me .. terwijl het nog te vroeg is om te juigen. Stukken beter. Het uit eten gaan heb ik vooral het eerste jaar altijd een extra bordje gevraagt en was eten ook voor mij een feestje. Luister naar je lichaam is het allerbelangrijkste. Succes

    Go to comment
    2018/10/30 at 10:06 am
  • From loes on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Kunnen we je blijven volgen? Ik wacht op 'n datum van de chirurg volgende week. Ik hoop dat het snel is.

    Go to comment
    2018/10/30 at 8:13 am
  • From Kristel on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Hi Hanneke! Wat leuk om dat zo terug te lezen! Veel herkenbaar maar veel ook helemaal niet. Wel akelig dat je zoveel last heb van de ‘bijverschijnselen’ ! Maar ik kan je zeggen het komt goed. Zelfs dat glaasje wijn! Proficiat met de 30 kilo verlies! Wauw!! (Zijn toch 120 pakjes boter!)

    Ik dronk bv nooit koffie en nu liters omdat ik geen thee meer kan drinken. Water idd met een knijpje siroop. En dumpingen.. nog nooit gehad. Ik heb ook nooit meer gesnoept na de operatie, misschien dat mij dat daarin helpt. Geen idee. Dat is voor iedereen anders!

    Wees trots op jezelf! Op alles facetten die je doorgaat!!

    Go to comment
    2018/10/30 at 8:04 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Hoi Kyra, dank je wel voor jouw oplettendheid. Ik heb het aangepast. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2018/10/26 at 1:16 pm
  • From Kyra on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Hartelijk dank voor de informatie. Heel leerzaam en goed om te weten.
    Wat me wel is opgevallen dat bij sommige plaatjes de verkeerde kruiden staan vermeld. Misschien dat dit nog even kan worden aangepast.

    Go to comment
    2018/10/26 at 8:04 am
  • From Vol lof over Warmonderhof - Culinea.nl; on Het Grote Flevoland Diner bij de Stadsboerderij

    […] hadden de groenten al gegeten tijdens Het Grote Flevoland Diner en hun groenten gekocht op de boerenmarkt van Kemphaan te Almere. Nu gaan we dit tuinbouwbedrijf […]

    Go to comment
    2018/10/11 at 2:30 pm
  • From Thaise pompoensoep met kokosmelk – MeerdanSandra.nl on Pompoen schillen en snijden

    […] de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Klik hier voor een uitgebreide uitleg! Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd ze in stukken. Schil de […]

    Go to comment
    2018/09/26 at 8:16 pm
  • From Hoe kan jij je tafel feestelijk aankleden - Culinea.nl; on De tafel dekken voor een etentje thuis

    […] mijn blog De tafel dekken voor een etentje thuis, lees je hoe de tafel gedekt kan worden. Maar hier gaan we de finishing touch geven aan jouw […]

    Go to comment
    2018/09/17 at 5:18 pm
  • From Het Grote Flevoland Diner bij de Stadsboerderij - Culinea.nl; on Granen en op graan lijkende producten

    […] fruit van de Stadsboerderij zelf. Het was een heerlijk toetje. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van emmer gehoord. Het is een heel oud graansoort wat weer populair geworden is door het […]

    Go to comment
    2018/09/06 at 10:49 am
  • From Hanneke de Jonge on Restaurant review van Herberg Nuwenspete

    Als je op de link klikt van de aanbieding, kan je zien hoe lang deze nog geldig is. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2018/08/25 at 7:05 am
  • From Fam Meier on Restaurant review van Herberg Nuwenspete

    Het ziet er prachtig uit !Tot hoelang is deze aanbieding,we krijgen er ook zin in

    Go to comment
    2018/08/24 at 6:09 pm
  • From Hanneke de Jonge on Restaurant De Wethouder Denekamp

    Ja het was top daar en bediening heel erg goed. High wine lijkt me ook erg leuk.

    Go to comment
    2018/08/21 at 5:58 am
  • From J. Peters on Restaurant De Wethouder Denekamp

    Inderdaad een super gezellig restaurant. Hebben met vrienden high wine hier beleefd, vlotte bediening en heerlijke wijn
    met zalige hapjes tussendoor! Een aanrader!

    Go to comment
    2018/08/20 at 10:25 pm
  • From Op ontdekkingstocht door het mooie Denekamp - Culinea.nl; on De boer op in Twente

    […] jaar zijn we twee keer geweest op het prachtige bedrijf Erfgoed Bossem*. We waren toen niet in de gelegenheid om er te eten, maar vanavond gaat dit wel gebeuren. Op […]

    Go to comment
    2018/08/20 at 10:11 am
  • From Hanneke de Jonge on De Rozenstruik in Ootmarsum

    Hallo Henk, ja inderdaad. Wat hebben wij genoten daar. En vorige week weer in het mooie Twente geweest en opnieuw genoten. Met vriendelijke groet, Hanneke

    Go to comment
    2018/08/17 at 10:59 am
  • From henk on De Rozenstruik in Ootmarsum

    Helemaal mee eens wat een verwennerij daar.
    Zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

    Go to comment
    2018/08/14 at 12:33 pm
  • From Hanneke de Jonge on Hoe kom je van die nare fruitvliegjes af

    Oh fijn dat dit geholpen heeft Debbie

    Go to comment
    2018/07/24 at 12:19 pm
1 4 5 6