From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten
Beste Jan, ebly en tarly zijn andere namen voor snelkooktarwe. Granen zoals tarwekorrels bevatten goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik zou zeggen dat vanwege de vezels tarwe een goede keuze is. Mvg, Hanneke
From Hanneke de Jonge on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Hallo Sahin, wat leuk om te lezen, dankjewel. Succes met het verwerken van de verse kruiden, je kunt er nog zoveel lekkers van maken. En wat leuk dat jullie naar Friesland gaan deze zomer, wij hebben het er erg fijn gehad zoals je hebt kunnen lezen. Groetjes, Hanneke
From Sahin on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Hee, toevallig bij het googelen bij jou terecht gekomen. Op zoek naar wat ik kan doen met overgebleven verse kruiden. Ik had namelijk paling in ‘t groen gemaakt en er zijn nog zoveel kruiden over. Heel wat interessante tips ontdekt én ook originele en leuke recepten. We gaan aan de slag. En vanaf nu kijk ik wel af en toe eens op je blogs (deze zomer zo goed als zeker naar Friesland en daarover vond ik ook al fijne tips) én ook naar je website. Dank je wel en nog veel succes !
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Beste Erika,
Dat zal vast goed smaken van deze boer. Het is een dikke entrecotes met been gesneden. Je kunt dit bereiden in een (grill)pan, op de barbecue of in de oven. Haal het vlees minimaal een uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het goed droog. Bestrooi het vlak voor het bakken met peper en zout. Pan: gebruik een (grill)pan met een dikke bodem en laat deze goed heet worden. Laat er dan een klontje boter of olie in smelten en schroei de côte à l’os aan elke kant dicht, zo’n 2 minuten per kant. Gaar het dan verder op laag vuur tot de juiste kerntemperatuur. Barbecue: zorg dat de kolen goed heet zijn voordat je de côte à l’os op de bbq legt. Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster. Oven: verwarm de oven op 160° en schroei de twee kanten kort dicht in de pan. Leg de côte à l’os in een schaal en laat hem 20 minuten garen in de oven.
Laat de côte à l’os na de bereiding nog 10 minuten rusten onder zilverpapier. Snijd het vlees dan in dunne plakken.
Hoop dat je hier iets mee kunt.
Côte à l’os lijkt een beetje op de côte de boeuf, hier vind je een recept ervoor:
Dag Hanneke van een rundvriendelijke boer die zijn (weinig) runderen doorheen het jaar in grazige weiden en familieverband opkweekt heb ik een rundstuk gekocht dat bekend staat onder de franse benaming 'côte à l'os' in het nederlands zou dit 'zesrib' of 'tussenrib' worden genoemd hebt gij de juiste benaming ? weet gij hoe ik die het best tafelbereid maak ? hoe als ik geen braadpan heb waarin het stuk past ?
Jouw website is ons opgevallen en we willen graag met je samenwerken. Vooral na het lezen van je recept over de Porter Cake, yum! Geloof jij dat Nederland het gezondste land ter wereld zou kunnen zijn? Wij wel. Tenminste als voldoende mensen ons willen helpen met deze missie. En daar hebben we jou voor nodig.Wij zoeken kwalitatieve publishers met een passie voor lekker eten en/of gezond leven. Want een goede gezondheid begint met echte voeding en kennis over wat fatsoenlijk eten nu is.
Veel mensen lijken dit volledig te zijn vergeten… Wie zijn wij? Makkelijk Afvallen is een platform voor mensen die op een gezonde manier willen afvallen. Met meer 400.000 bezoekers per maand en dan 100.000 volgers op Facebook stimuleren wij mensen om elke dag de juiste keuze te maken op het gebied van voeding, beweging en andere gewoontes.Onze kennis over gezonde gewoontes en over voeding -geschreven door diëtisten en ervaringsdeskundigen, bieden wij jou kosteloos aan. Begrijpelijk geschreven gastblogs, wetenschappelijk onderbouwd en lekker praktisch toepasbare. Een kadootje voor je lezers.
Wil jij jouw lezers trakteren op titels zoals:
– 10 producten met verstopte suiker – Hoeveel vezels moet je eten per dag (en hoe kom je eraan) – Wat moet je eten in de overgang? – Dit zijn ingrediënten waar je blij van wordt – Hoeveel zout mag je eten per dag? – Deze vetten zijn goed voor je. – Quiche Lorraine | Koolhydraatarm recept met échte bodem (recept) – Chili con carne zonder pakje (recept met kruidenmix)
… stuur mij dan vandaag nog een reply met de onderwerpen die je aanspreken, dan heb je eind volgende week de eerste gastblog in jouw mail. Staat jouw favoriete onderwerp en niet tussen, heb je vragen over de details of wensen waar een gastblog aan moet voldoen, laat dan vooral van je horen. Samen maken we van Nederland het gezondste land ter wereld!
Groetjes, Eva van Makkelijk Afvallen
Ps. er zijn nog veel meer manieren waarop we kunnen samenwerken en staan open voor jouw suggesties.
Vandaag in het werkelijk prachtig en smaakvol verbouwde Grand café geluncht. Super broodjes en net ff anders als anders. 100% een aanrader. Dus ; net stinne, d'r hinne.
From Jos on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Probeer anders ergens anders je onderdeel te bestellen? Ik heb zelf hier een aantal keren onderdelen besteld; https://fixpart.nl/nl/appliances/kenwood-onderdelen-en-accessoires
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Hoi Pieter, dat is jammer om te horen. Heb je contact opgenomen met de leverancier c.q. Kenwood? Ik had na een paar jaar ook een onderdeel kapot en dat kon ik gelukkig lokaal nog bestellen. Probeer het eens.
From Pieter lock on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Ik heb de Kenwood 90 inmiddels een jaar in gebruik en zeer tevreden. Met het bereiden van het deeg brak inderdaad direct het deegmes en is ook nergens meer te krijgen. Ik vind het een schande en zal zeker niet nog een met Kenwood in zee gaan.
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Hoi Simone, dankjewel voor jouw bericht. Ben wel benieuwd naar de namen van deze sauzen. Echter mijn wereldse groene sauzen zijn koude sauzen welke gebaseerd zijn op verse groene kruiden. Maar laat me maar weten als je erachter gekomen bent welke sauzen je gegeten hebt in Frankrijk, wellicht kan ik daar ook nog recepten van maken.
From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Gisteravond gegeten in Frankrijk op terugweg van vakantie in heerlijk restaurant in Selestat en daar hadden ze toefjes van verschillende soorten saus bij het hoofdgerecht. Een daarvan was op basis van spinazie, meer weet ik er niet van helaas….vind jouw overzicht top maar denk dat een dergelijke saus er niet tussen zit toch? De ander was op basis van paprika, daar ga ik ook nog naar op zoek.
From Hanneke de Jonge on Restaurant Floreyn in Amsterdam
Hoi Melissa, het was ook fantastisch lekker. Ik ben nu een paar jaar na mijn maagverkleining en kan eigenlijk nog steeds niet eten en drinken tegelijk. Dat is heel erg jammer als je uit eten gaat. Wat ik doe is dat ik overal een nipje van neem, zodat ik toch de wijn/spijscombinatie kan proeven.
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Hallo Nora, een tournedos wordt vaak opgebonden met een touwtje om een mooie ronde vorm te krijgen en te behouden in de pan. Het touwtje knip je na de bereiding eraf.
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Wat jammer om dit te lezen, ik heb hele goede ervaringen met dit apparaat en gebruik het al jaren dagelijks zonder problemen. Wellicht contact opnemen met de leverancier van het apparaat?
From B.wijnand on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Ik heb deze Kenwood FPM 90 in 2020 gekregen en na de eerste keer deeg maken is de bovenkant van het deegmes stuk. Wat me erg stoort, naast de slechte kwaliteit van de constructie van het deegmes, is dat het onderdeel niet meer leverbaar is. De Kenwood 90 wordt helemaal niet meer geleverd. Vanwege productiefouten? Wie o wie kan me nog aan een deegmes helpen?
Beste Robbie, het zijn alle twee hele gezonde groenten, maar ik denk dat spinazie nog iets gezonder is door de ruime hoeveelheid goede stoffen die het bevat.
From Jan Goutier on Verschillende soorten biefstuk
Een vriend van ons beweert dat hoe dikker de ossenhaas hoe jonger de koe. Ik betwijfel dit. Daarbij gaat het volgens mij meer om de smaak dat het volume.
From Beste boeken voor roomijs en andere ijsdesserts | Broodbakken – ijs bereiden on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
[…] Deze boeken uit de VS gebruiken vooral het niet erg precieze (en voor een patissier ergerlijke) kopjes-en-lepels maatsysteem. Omreken kan oa hier. […]
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Hoi Mimi, Het ligt eraan hoe dik de entrecote aan een stuk is zou ik het in 45 minuten (rosé) bakken in de hete oven. Als je zeker wilt zijn over de juiste gaarheid gebruik dan een kernthermometer. Rare (rood) is tussen de 38ºC – 43ºC Medium-rare (rosé) tussen de 44ºC – 46ºC Medium tussen de 49ºC – 53ºC. Succes ermee!
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Hallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst. Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.
hallo Hanneke, bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd. eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?
Hoi Hanneke Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben Heb jij weleens gehoord van butter en eek? Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt Hierbij het recept
We nemen 1 pakje roomboter 1 glas witte azijn 1 glas water Een theelepel zwarte peper En zout naar smaak
Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
Hallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.
Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2022/03/27 at 4:07 pm
From Martin Clemens on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
Go to comment2022/03/27 at 3:09 pm
From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten
Go to comment2022/01/29 at 7:48 am
From Jan antongilles on Granen en op graan lijkende producten
Go to comment2022/01/28 at 5:32 pm
From Hanneke de Jonge on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Go to comment2022/01/27 at 7:59 am
From Sahin on Culinair en cultureel genieten in St Nyk
Go to comment2022/01/26 at 2:26 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/11/11 at 11:02 am
From Erika on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/11/11 at 9:13 am
From Eva on Samenwerken met Culinea
Go to comment2021/10/29 at 11:43 am
From Hanneke de Jonge on Grand Café JAN! in Wergea
Go to comment2021/10/11 at 6:27 am
From Boudewijn. on Grand Café JAN! in Wergea
Go to comment2021/10/10 at 1:33 pm
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/09/07 at 8:12 am
From Jos on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/09/07 at 8:04 am
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/08/03 at 1:30 pm
From Pieter lock on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/08/01 at 2:39 pm
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/30 at 11:02 am
From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/25 at 9:31 am
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/25 at 9:22 am
From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/07/25 at 9:05 am
From Hanneke de Jonge on Restaurant Floreyn in Amsterdam
Go to comment2021/07/21 at 9:54 am
From Melissa on Restaurant Floreyn in Amsterdam
Go to comment2021/07/21 at 9:27 am
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/05/30 at 10:16 am
From Nora on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/05/30 at 6:01 am
From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/05/15 at 10:48 am
From B.wijnand on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
Go to comment2021/05/12 at 10:56 am
From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten
Go to comment2021/04/21 at 6:39 am
From Robbie on Groene bladgroenten
Go to comment2021/04/20 at 8:26 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/03/12 at 2:20 pm
From Jan Goutier on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2021/03/12 at 11:16 am
From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten
Go to comment2021/02/07 at 6:19 pm
From Bernadette on Groene bladgroenten
Go to comment2021/02/07 at 4:08 pm
From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/01/18 at 12:45 pm
From Smaken van Karmijn on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
Go to comment2021/01/18 at 10:08 am
From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten
Go to comment2021/01/15 at 9:26 am
From Alice van der Steen on Wat kan je doen met wijnrestanten
Go to comment2021/01/15 at 9:12 am
From Beste boeken voor roomijs en andere ijsdesserts | Broodbakken – ijs bereiden on Omrekenen van cups en spoons naar grammen
Go to comment2020/12/30 at 11:32 am
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/21 at 1:37 pm
From Jerry Dekker on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/19 at 7:14 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 1:35 pm
From Mimi Hessels on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 12:33 pm
From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 11:54 am
From Mirjam on Verschillende soorten biefstuk
Go to comment2020/12/16 at 11:49 am
From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/14 at 3:09 pm
From Ellis on Welke rijstsoorten zijn er
Go to comment2020/12/13 at 8:18 pm
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/27 at 1:40 pm
From Cor on Reacties
Go to comment2020/11/27 at 7:43 am
From Hanneke de Jonge on De voordelen van een multicooker
Go to comment2020/11/26 at 7:46 am
From Hanneke de Jonge on Lekker tafelen met de Pizzarette
Go to comment2020/11/19 at 9:25 am
From Rob on Lekker tafelen met de Pizzarette
Go to comment2020/11/18 at 9:45 am
From Hanneke de Jonge on Reacties
Go to comment2020/11/15 at 2:14 pm