Chirashi Bowl | Beste Recept

Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook verschillende soorten groenten geserveerd (rauw of gekookt), zeewier of zelfs een gekookt eitje. Een gemengde kom dus, met lekkers erin naar eigen keuze. Meestal wordt er wel sushirijst gebruikt in deze bowl, maar ik had nog wat gekookte Basmati rijst in de koelkast staan en heb daarom deze rijst gebruikt.
Verder kan je nog als topping gebruiken: wortels, spinazie, rode ui, paddenstoelen, kiemgroenten, bamboescheuten en/of zeewier.
De rijst wordt wel altijd aangemaakt met rijstazijn, sojasaus, sesamolie, etc.

Het recept voor de ingemaakte radijsjes kan je hier vinden. Natuurlijk kan je ook rauwe radijsjes gebruiken.

Recept chirashi bowl:

Chirashi Bowl. Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 150 gr sushirijst
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamzaadjes (witte en/of zwart)
  • 1 tl arachideolie
  • 150 gr shiitake
  • 2 mini komkommers
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 100 gr gekookte garnalen
  • 2 tl ingelegde gember
  • 2 el caviar
  • 10 ingemaakte radijsjes*
  • wasabimayonaise

Instructions
 

  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af.
  • Maak een dressing van de overige rijst ingrediënten. Roer deze dressing door de gekookte sushirijst.
  • Maak de paddenstoelen schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze doormidden. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de komkommertjes met een dunschiller in dunne plakken. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken en rol een helft op. Verdeel de zalmfilet in flinters.
  • Verdeel de rijst over twee kommen. Leg in het midden een avocadorolletje. Verdeel de vis en groenten hieromheen en garneer met de wasabimayonaise.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating