Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Het is snel te maken en zit bomvol met smaak. Als je geen Sriracha in huis hebt of je kunt het niet vinden in de supermarkt, gebruikt dan sambal hiervoor in de plaats. Je kunt het net zo pittig maken als je wilt door er meer of minder Sriracha of sambal te gebruiken.
In plaats van kipfilet kan je ook kipdijfilets gebruiken, maar kipfilet is wat magerder kippenvlees.
In plaats van sugar snaps kan je ook peultjes of bijvoorbeeld broccoli koken.
Basmati rijst is lekker hierbij, maar je kunt ook een ander soort rijst gebruiken. Zilvervliesrijst is een gezonder alternatief.
Probeer ook eens deze heerlijke Surinaamse kippendijen met Basmatirijst
Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 17 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingredients
- 600 gr kipfilet
- 2 el aardappelzetmeel
- zonnebloemolie
- 25 ml sojasaus
- 25 ml honing
- 3 el rijstwijnazijn
- 1 tl Sriracha
- 2 teentjes knoflook
- 1 el geraspte gember
- 500 gr sugar snaps
- 350 gr gekookte rijst
Instructions
- Snijd de kipfilet in blokjes en wentel dit door de aardappelzetmeel.
- Verhit een wokpan met 3 eetlepels zonnebloemolie en roerbak hierin de kipstukjes.
- Meng ondertussen de sojasaus, honing, rijstwijnazijn, Sriracha, knoflook en gember met elkaar in een schaaltje. Doe dit in de wok bij de kipstukjes en laat op hoog vuur inkoken tot de kip gaar is.
- Maak ondertussen de sugar snaps schoon en kook ze ongeveer 3-4 minuten in kokend water, giet ze dan af.
- Serveer de kipstukjes met de sugar snaps en gekookte rijst.