Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de botten bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in de soep. Ik heb Udon noodles gebruikt in de soep, maar je kunt ook mie, bami of andere noedels ervoor gebruiken. Gebruik groenten in het seizoen in de soep, zo zullen peultjes, bimi, broccoli en andere soorten paddenstoelen zoals shiitake of oesterzwammen ook erg lekker zijn in de soep.
Ik heb het vel van de kippenbouten eraf gehaald en dit gebakken in een droge hete antiaanbakpan. Hierdoor ontstaat een krokant velletjes wat lekker bij de soep is.
Probeer ook eens een hele andere soep gemaakt van de botten bouillon, namelijk deze Maïssoep met Quesadilla’s.
Ingredients
- 2 ltr kippenbouillon
- 1 kg kippenbouten
- 2 citroenstengels
- 1 rode peper
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 2 cm verse kurkuma
- 1 tl szechuan peperkorrels
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 tl komijnzaadjes
- 150 gr Udon noedels
- 250 gr groene asperges
- 250 gr kastanjepaddenstoelen
- 1 rode puntpaprika
- 1 flinke scheut vissaus
- 1 bakje kiemgroenten
- 1 bosje koriander, gehakt
- 1 bakje gebakken uitjes
- 1 limoen
Instructions
- Doe 7 afgestreken eetlepels kippenbouillonpoeder en 2 liter water in een grote pan. Leg de kippenbouten hierin. Breng aan de kook.
- Voeg nu de platgeslagen citroenstengels, hele rode peper, hele ui en plakjes gember en kurkuma, peperkorrels, koriander- en komijnzaadjes erbij en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken. Schep eventueel het schuim af van de bouillon.
- Leg de deksel op de pan en zet het vuur heel laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
- Zet het vuur uit en laat enigszins afkoelen.
- Haal de kippenbouten uit de bouillon en verwijder het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes. Zet een vergiet met daarin een schone theedoek op in een andere pan en giet de bouillon af.
- Zet de pan bouillon met de kip weer op het vuur en verwarm de bouillon. Kook hierin de noedels ongeveer 4-5 minuten.
- Breek de harde onderkantjes van de asperges en snijd ze in schuine dunne stukjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of kwarten. Snijd de paprika in dunne ringen.
- Voeg als laatste de asperges, paddenstoelen en paprika toe aan de bouillon en laat nog 1 minuutje garen. Voeg wat vissaus toe en proef of de soep op smaak is.
- Lepel de soep in kommen en serveer er wat kiemgroenten, koriander en gebakken uitjes op. Serveer met een partje limoen en slurpen maar!