In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu. Voor miljoenen mensen in Azië is het dagelijkse kost. En ook in Nederland wordt het steeds populairder, vooral onder de vegetariërs omdat het een super vleesvervanger is. Tofu zit namelijk vol met goede proteïnen en vitaminen en dit kan ik goed gebruiken na mijn gastric sleeve operatie. In tegenstelling tot sojamelk bevat tahoe ook veel calcium. Vandaag staat er dus Pittige tofu met vegetarische nasi op het menu.

 

Ik eet graag vleesloos maar ben niet zo gek op de kant-en-klare vleesvervangers die te koop zijn. Tofu en ook tempeh is in principe smaakloos, door dit te marineren in de zoute ketjap en sambal geef je de tofublokjes lekker veel smaak mee. Hierdoor is het een smakelijke vleesvervanger geworden voor mij.

 

Satésaus*

 

De lekkerste satésaus maak je zelf. Hier vind je mijn vaders recept ervoor, hij maakte echt een heerlijke pindasaus.