Als je eens een bijzonder etentje wilt geven thuis, maak dan deze lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen. Lamsrack is een bijzonder mals stukje vlees. Bak of rooster het mooi rosé of zelfs medium rare. Lam en knoflook en tijm of rozemarijn zijn een goede combinatie, daarom heb ik de lamsrack hiermee gemarineerd. Laat het minimaal een paar uur marineren of het liefst nog een hele nacht.

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Lamsrack is helemaal niet moeilijk te bereiden. Zorg er alleen voor dat het vlees niet doorslaat, dan wordt het grijs en is het niet meer lekker. Als je de bereiding in de oven te spannend vindt, gebruik dan een vleesthermometer. Als het vlees 60-62˚C is, is het mooi rosé gebakken. Het vlees zal onder het aluminiumfolie nog iets nagaren.

 

Lamsvlees

 

Lamsvlees wordt niet veel gegeten in Nederland en dat is jammer. Het is super mals vlees en ontzettend lekker. Als je het bij jouw slager niet kunt vinden, bestel het dan online.
Lees in deze blog meer over lamsvlees.