Ik had me laten verleiden om heel veel kiwi’s te kopen (tja aanbiedingen hè). Maar ze dreigen allemaal tegelijk rijp te worden in de fruitmand, dus snel opmaken dus. Vanmorgen hebben we deze heerlijke Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen gegeten als ontbijt. Dit is ook heel erg lekker als toetje.

 

Dit heerlijke glaasje kan je ook maken met een andere dikke yoghurt, zoals kokosyoghurt, sojayoghurt, Skyr of kwark. Vind je het te zuur, doe er dan wat honing of agavesiroop door.
Door het te serveren in een glaasje zit het er veel aantrekkelijker uit en zullen kinderen dit ook graag verorberen.
Je kunt dit glaasje eventueel een avond ervoor klaarmaken en afgedekt in de koelkast zetten. Dan staat ’s morgens jouw heerlijke verwenontbijtje klaar.

 

Kiwi

 

De meeste kiwi’s komen uit Nieuw-Zeeland en zijn zo genoemd naar een vogel die daar leeft. De kiwi lijkt namelijk een beetje op deze vogel, klein, harig en bruin. Ik heb diverse heerlijke smoothies met kiwi daarin op de site staan. Maar deze Kiwigranita met munt moet je ook echt eens proberen.