Ze zien er uit als bitterballen, maar het zijn mozzarella nuggets. Ik heb hiervoor de kleine bolletjes mozzarella gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in kleine stukjes snijden. Deze mozzarella nuggets met pesto zijn lekker als borrelhapje.
Ik heb er Mexicaanse smaken aan gegeven, door de panko te kruiden met pittige Picadillo kruiden en een korianderpesto te maken. Je kunt er ook een Italiaanse twist aan geven door het paneermeel op smaak te brengen met Italiaanse kruiden en een basilicumpesto te maken. Natuurlijk maak je de pesto lekker zelf toch?
Bedenk ruim van te voren dat je deze mozzarella nuggets wilt maken, ze moeten namelijk een tijdje in de vriezer. Dit voorkomt dat de balletjes snel gaan smelten als je ze in de frituurpan doet.
Pesto
Je kunt van heel veel verse kruiden pesto maken, probeer het eens. Of zoek op de site naar pesto, je zult diverse variaties hierop vinden. Het recept van de korianderpesto vind je hier.