Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit met dragon te maken. Een zalige zomerse ijskoude verfrissing.
Deze granita van grapefruit met dragon is niet alleen lekker als nagerecht maar ook als tussengerecht tijdens een meer-gangen diner. Hierdoor worden je smaakpapillen weer even gezuiverd.
Maak de dragonsiroop ruim van tevoren, zodat de smaken goed hier kunnen in trekken.
Maak eventueel wat extra dragonsiroop, dit is namelijk ook erg lekker in een cocktail of mocktail.
Granita
Granita komt oorspronkelijk uit Italië is een soort waterijs. Het mengsel in de vriezer moet om het half uur geschraapt worden. Dit vind ik iets te veel werk daarom heb ik een veel handiger manier gevonden om granita te maken. Ik doe het mengsel in diepvriesbakjes en rasp vlak voor het serveren het blok ijs met een grove rasp. Veel praktischer en het resultaat is perfect!
Vind jij granita’s ook zo lekker? Probeer ook eens deze:
Aardbeien Crodino granita
Espresso granita met slagroom
Vlierbloesem granita met bramen en munt
Cantaloupe granita met munt
Muntthee granita met oranjebloesem
Aardbeien en hibiscus granita
Dragon
Dit kruid heeft een anijsachtige smaak wat behoorlijk kan overheersen, gebruik er daarom niet te veel van. Je moet een vleugje dragon proeven in de granita. Dit geeft net een heerlijke kruidige smaak aan de grapefruit.
Dragon is een van de meest favoriete kruiden in de Franse keuken, denk aan bijvoorbeeld de beroemde béarnaisesaus.
Je hebt voor dit recept wel verse dragon nodig. Als je dragon koopt, let er dan op dat dit er mooi fris en groen uitziet.