Een goed begin is het halve werk, daarom is ontbijten zo belangrijk voor jou. Deze chocolade overnight oats met pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet je in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk ontbijtje klaar staan voor je. Dit 5 minuten durende ontbijt is perfect voor het bereiden van het ontbijt voor drukke gezinnen. Het is gemaakt met ingrediënten uit de voorraadkast, zoals havermout, chiazaad, melk en yoghurt. Het is ultra romig, zout-zoet en smaakt als een toetje. Voeg al je favoriete toppings toe en geniet onderweg van deze haver!
Het is geen geheim dat ik een enorme liefhebber ben van recepten met pindakaas en haver. Ik heb klassieke Overnight oats met cacao en pindakaas, een vullende Pindakaas chocolade mug cake, een heerlijke Havermout, banaan en pindakaascake en deze lekkere Pindakaasmuffins met chocolade.
Het is een belachelijk snel en gemakkelijk ontbijtrecept. Met slechts een paar minuten bereidingstijd is deze havermout ’s morgens direct uit de koelkast klaar om van te genieten. Dat betekent dat je het kunt pakken als je de deur uitgaat naar school of werk!
Zuivel
Om voldoende eiwitten binnen te krijgen gebruik ik ‘gewone’ melk, maar dit kan je natuurlijk vervangen door sojamelk, amandelmelk of een andere plantaardige melk.
Griekse yoghurt is een optioneel ingrediënt, het maakt de havermout dikker en romiger. Je kunt elk type yoghurt of een plantaardige yoghurt gebruiken.
Pindakaas
Door de toevoeging van pindakaas bevat dit ontbijt voldoende eiwitten om de hele morgen door te kunnen gaan zonder honger te krijgen. Pindakaas voegt een heerlijke zout/zoete smaak toe. Ik heb de nieuwe pindapasta van Bonne Maman gebruikt in dit recept.
Natuurlijk kan je elke lekkere pindakaas uit de winkel hiervoor gebruiken, ze zijn er tegenwoordig in allerlei smaakjes.
Of voor de nodige eiwitten kan je een zelfgemaakte proteïne pindakaas gebruikt in dit ontbijtje. Hoe ik deze pindakaas gemaakt heb, lees je hier.
Tips:
Ik heb proteïnepoeder vanille toegevoegd voor extra eiwitten, smaak en zoetheid.
Als je dit niet gebruikt, kan je de havermout nog zoet maken met agavesiroop of honing.
Overnight Oats kun je het beste binnen 24 uur nuttigen.
Maar het kan wel 2-3 dagen in de koelkast bewaard blijven. Zorg ervoor dat het goed afgesloten is met een deksel.
Serveer met een van je favoriete toppings.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.