Deze bavette met lente-ui en komkommer is weer eens een andere manier om deze steak te serveren. Eet het als hoofdgerecht met eventueel lekkere frites of gebakken aardappelen erbij. Of serveer het als lunch met een stuk brood erbij. Ook heerlijk als voorgerecht.
Je kunt de bavette vervangen door een ander soort steak of biefstuk.
Bavette is een heerlijke steak die uit de buikwand van de koe komt. Het wordt ook wel flank steak, vinkenlap of vanglap genoemd. De structuur van deze steak is wat grover, maar het heeft veel meer smaak dan een biefstukje. Als je deze steak goed bakt of grilt, je laat hem rare tot medium rare en je snijd hem met een scherp vleesmes tegen de draad van het vlees, dan heb je een super lekker en mals stukje vlees. Laat de steak wel ongeveer 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Steak of biefstuk
Als je wat meer wilt leren over de verschillende soorten biefstuk, lees dan mijn blog hierover.