Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine C. Goede reden dus om het te eten. Maak deze gevulde papaya voor ontbijt en je bent de dag goed begonnen.
Een papaya is rijp als je hem iets kunt indrukken. Rijpe papaya’s kan je niet te lang bewaren. Leg ze vooral niet in de koelkast.
De zwarte pitjes kan je drogen en als een soort peper gebruiken, in de tropen worden ze gebruikt om hun laxerende werking.
Om het helemaal tropisch te maken heb ik kokos yoghurt gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook Griekse yoghurt of een andere dikke yoghurt of kwark gebruiken. Gebruik fruit erop wat je lekker vindt of in huis hebt.
Nog meer papaya
Ik heb ook nog een heerlijke smoothiebowl gemaakt van papaya voor je.