Deze puree van aardperen is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk etentje. Het is lekker bij wild, kalkoen, kip of vlees. Je kunt de puree eventueel maken met een staafmixer en het daarna door een fijne zeef halen, dan krijg je een soort mousseline van aardpeer. Ik vind het wel lekker als de puree grof is en er nog stukjes in zitten. Maar voor de luxe variant kan je beter door een zeef halen zodat je er een fluweelzachte puree van maakt.
Je kunt van heel veel knol- en/of wortel groenten een puree maken. Zoals bijvoorbeeld van pompoen, wortelen (in verschillende kleuren), pastinaak, knolselderij, koolraap of zelfs van witte bonen. Deze pureesoorten kan je weer op smaak brengen met kruiden zoals tijm, rozemarijn, peterselie, bieslook, of specerijen zoals nootmuskaat, ras-el-hanout of gerookte paprikapoeder. Ook lekker door puree is een beetje mosterd, mierikswortel, truffel of miso. Zoals je ziet mogelijkheden genoeg. Ik zou zeggen, ga hiermee experimenteren!
Lekker bij vlees
Serveer deze puree van aardperen bijvoorbeeld bij een Bavette.