Deze winterse granola met koekkruiden is een heerlijke zelfgemaakte granola die het goed doet in december. Lekkere smaken van de koekkruiden (speculaaskruiden) en kaneel. De gedroogde cranberries maken het natuurlijk helemaal Kerstachtig. Bak de granola op deze lage temperatuur en je hebt een (niet te harde) knapperige granola. Heerlijk voor over de yoghurt ’s morgens.
Je huis gaat heerlijk ruiken als je deze granola aan het bakken bent.

 

Gebruik noten die jij lekker vind, ik heb pecannoten en hazelnoten gebruikt.
De gedroogde cranberries, kokos- en amandelsnippers doe ik er pas op het laatst bij, dit verbrand namelijk erg snel.
In plaats van pompoenpitten kan je ook andere pitten of zaden gebruiken. Kijk wat je nog in huis hebt. Als je geen kokosolie wilt gebruiken, gebruik dan een milde olijfolie.

 

Cranberries

 

Cranberries horen er echt bij in december. Ik heb daarom een heerlijk recept voor een cranberrycompote voor jou.