Ik mocht twee bijzondere stukken vlees ontvangen van Beef & Steak. Namelijk een Brisket en een Tomahawk steak. Ik noem het bijzondere stukken vlees, omdat je deze niet zomaar bij jouw slager ziet liggen. De Brisket gaat Roderick bereiden op zijn speciale BBQ / Smoker en met de Tomahawk ging ik aan de slag. Nou heb ik niet zo’n prachtige grote BBQ, dus het was even improviseren thuis. Ik moet zeggen dat ik nu ervan overtuigd ben dat je zo’n steak op de BBQ moet bereiden voor het lekkerste resultaat, maar deze Tomahawk uit de oven was ook niet te versmaden.
Wat is nou een Tomahawk steak? Het is een soort Flintstone steak, een ribeye met het bot er nog aan. Dus de hele rib met vlees eraan wordt zo gesneden. Het is een stoere stuk vlees voor de echte steak liefhebber, real dude food!
Er zit wel erg veel vet aan, dit hoef je niet te eten maar geeft bij de bereiding wel erg veel smaak aan het vlees.
Ik heb de steak geserveerd met deze Rode wijn kruidenboter.
Lekker met in de oven geroosterde aardappelen en een groene salade.
Patricia
april 5, 2020 @ 4:19 pm
Super mals, heerlijk smullen
Hanneke de Jonge
april 6, 2020 @ 11:16 am
Dankjewel Patricia, ja dit is echt smullen he. Met culinaire groet, Hanneke
Leo Maten
juni 12, 2022 @ 3:53 pm
Waar blijft die tijm in het recept. Daar lees ik niks over
Hanneke de Jonge
juni 13, 2022 @ 6:41 am
Oeps Leo, die gaat op het vlees voordat deze de oven in gaat. Dankjewel voor het melden.