Ik heb toch iets lekkers gemaakt voor de lunch: toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet. Ik had een blauwe kaas gekocht, maar vond deze iets te pittig om zo te eten. Daarom heb ik deze gemengd met verse roomkaas. Natuurlijk kan je de kaas ook mengen met crème fraiche.
Voor de toast heb ik een lekker zuurdesembrood van onze lokale bakker gebruikt. Ik vind zuurdesembrood zo lekker als het geroosterd is.
Het is een bijzondere combi geworden met de ingelegde biet en omdat het tegen de Kerst aanloopt, dacht ik laat ik deze combi ook maar eens serveren als amuse op een lepel. Dus twee recepten voor de prijs van één (haha).
Doe de blauwe kaascrème in een spuitzak en spuit een toef op een amuselepel. Leg hier een paar sliertjes ingelegde biet op. Doe nog wat pijnboompitjes en peterselieblaadjes op de amuse en je hebt een leuk borrelhapje.
Ingemaakte rode biet*
Het recept voor deze lekkere zoetzuur van rode biet, kan je hier vinden.