Op zoek naar een smakelijke diepvriestraktatie voor je kinderen om ze te helpen de hitte te verslaan? Probeer dan zeker dit geweldige aardbei yoghurt ijsje! Deze ijslolly’s met slechts drie ingrediënten zijn gemakkelijk te maken en zijn geweldig voor alle leeftijden: baby’s, peuters, grote kinderen en zelfs jij!
Maar serieus, deze ijslolly’s zijn zonder twijfel de beste ijslolly’s die je ooit hebt gemaakt!
Het is dus maar goed dat ze gemakkelijk te maken zijn, omdat er echt vaker naar gevraagd gaat worden.
Ingrediënten
Aardbeien: gebruik verse of bevroren Hollandse aardbeien.
Yoghurt: je kunt gewone of gearomatiseerde Griekse yoghurt gebruiken, zoals vanille of aardbeien. Of je gebruikt een plantaardige yoghurt als je vegan ijsjes wilt maken.
Agavesiroop: om een beetje extra zoetheid aan deze ijslolly’s toe te voegen. Dit is een optioneel ingrediënt.
Maken
Deze ijslolly’s zijn gemaakt met drie eenvoudige ingrediënten: aardbeien, yoghurt en agavesiroop. Maar de reden dat deze aardbeien yoghurtijsjes zo lekker zijn, is omdat we de lekkerste zoete Hollandse aardbeien hebben gebruikt. We pureren ze met de agavesiroop en dan mengen we er wat yoghurt door. Vervolgens scheppen we dit aardbei/yoghurtmengsel in een paar ijslollyvormpjes en laten de vriezer zijn magie doen.
En omdat deze ijslolly’s gevuld zijn met alleen maar gezonde ingrediënten, kun je ze met een gerust hart serveren als ontbijt, tussendoortje, lunch en natuurlijk als dessert. IJslolly’s als ontbijt op een warme zomerdag zal vrijwel elk kind versteld doen staan!
Ze zijn een gezonde bevroren traktatie, baby-, peuter-, kind- en zelfs volwassenenvriendelijk, zitten vol vitamine C, vezels, eiwitten en calcium en kunnen worden geserveerd als ontbijt, tussendoortje, lunch of dessert. Als dat geen redenen zijn om ze snel te maken, dan weet ik het niet meer.
Als je op zoek bent naar meer fruitige ijslollyrecepten, kijk dan zeker eens naar mijn:
Verveine fruitijsjes
Aardbeien verveine ijsjes
Tropische fruitijsjes
Citroen yoghurtijsjes
Frambozenijsjes
Mango-ijsjes met frambozen