In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. Het is bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten geworden. Heerlijk voor bij de borrel.
Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt besprenkeld met een goede olijfolie olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind.
Verse vijgen zijn het lekkerst hierbij, maar ja die zijn maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Ik heb van die lekkere zachte gedroogde vijgen genomen en deze geweld in rode wijn met een beetje suiker. Het is een heerlijke combi met de geitenkaas.
Deze gewelde vijgen kan je natuurlijk ook bijvoorbeeld warm serveren op een bolletje vanille-ijs, hoe lekker is dat.
Nog meer Bruschetta
Hier vind je nog meer lekkere voorbeelden van Bruschetta