Ik had schattige kleine pompoentjes gehad van onze biologische pompoenboer in Zeewolde en een hele grote pompoen van mijn schoonzusje uit haar moestuin. De kleine pompoentjes hadden niet veel vruchtvlees, maar ik vond ze te schattig om niet te gebruiken. Daarom dienen ze nu als soepkommetjes voor deze heerlijke geroosterde pompoen en appel soep. Ik heb een deel van de grote pompoen gebruikt voor de soep.
Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het meeste werk voor je. Je kunt alles met schil in de oven plaatsen en na ongeveer drie kwartier haal je het eruit en pureer je alles tot deze heerlijke soep. Ik heb een Granny Smith appel gebruikt voor dit recept, maar je kunt ook een andere (niet te zoete) appel gebruiken hiervoor. De cayennepeper en kaneel geven net even een extra smaakje aan de soep.
Mini pompoentjes
En van een paar van die schattige kleine pompoentjes heb ik deze Gevulde mini pompoentjes met kalkoen gemaakt. Leuk voor de feestdagen.