Het was al een hele tijd geleden dat wij kip kerrie hadden gegeten. En vandaag heb ik er ontzettend zin in. Dit is een niet te moeilijk recept, je hebt alleen wel goede kerriekruiden ervoor nodig. Ik heb Vadouvan kruidenmix gebruikt. Als je deze niet in huis hebt of niet wilt kopen, gebruik dan alleen kerriepoeder. Je kunt deze kip kerrie met erwtjes, mango en rijst net zo pittig maken als je zelf wilt, voeg daarvoor meer of minder rode peper toe.

 

De mango geeft een lekker exotische en zoete smaak aan dit gerecht. Ook lekker is ananas erin. Ik heb kokosmelk gebruik omdat ik dat lekker vind en omdat dit echt past in zo’n gerecht. Je hebt tegenwoordig een light versie van kokosmelk, dus als je op de calorieën wilt letten, koop deze dan.
In plaats van kipdijfilets kan je ook kipfilets gebruiken (is ook iets magerder).

 

Naanbrood

 

Ook lekker bij deze kip kerrie is naanbrood. Je kunt het brood dan lekker dippen in de saus. Wil je naanbrood zelf maken, dan heb ik hier een recept voor jou.