Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje wortel en bevatten ze iets minder vezels.

 

De gekleurde wortelen ook wel oerwortelen genoemd zijn sowieso supergezond, ze bevatten heel veel voedingsstoffen en antioxidanten die goed voor ons zijn. En bevatten ze veel Beta caroteen, wat weer goed is voor onze ogen.
De paarse wortel zit bomvol smaak en is zoeter dan de oranje wortel, vooral de paarse met een oranje kern.

Als je groentebouillon gebruikt voor dit recept, is de soep geschikt voor vegetariërs. Door de wortel te raspen, verkort je de kooktijd aanzienlijk.

 

Paarse wortelsoep

 

Hier vind je het recept van de Paarse wortelsoep.