Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner.
Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden.

 

Ik heb voor dit recept een biologische pompoen gebruikt die ik bij boer Dijkstra in Zeewolde heb gescoord. Ze hadden net geoogst en ik mocht een graai doen in een hele grote kist met pompoenen. Verser kan je het niet krijgen. Ik heb ook hele schattige kleine pompoentjes meegenomen (die worden sowieso helaas afgekeurd), hier wil ik nog iets leuks mee doen.

 

Cranberrycompote

 

Ik heb de cranberrycompote zelf gemaakt. Natuurlijk kan je die kant en klaar kopen in de winkel, maar zelfgemaakt vind ik toch veel lekkerder. Wil je de compote ook maken, dan vind je hier het recept. Deze compote kan je ruim van te voren maken, blijft zeker een week goed in de koelkast.