Pad Thai is een bekend Thais roerbakgerecht gemaakt van platte rijstnoedels met ingrediënten zoals lente-ui, taugé, ei en een keuze uit vlees, tofu of garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, vissaus, rode peper en palmsuiker en geserveerd met limoen, koriander en pinda’s. Dit gerecht wordt op elke straathoek in Thailand bereid. Je hebt wel aardig wat ingrediënten nodig voor deze Thaise Pad Thai, maar het is de moeite waard om het eens zelf te bereiden.

 

Vooral als het warm is, is het lekker om pittig te eten. Vandaar dat in warme landen meestal hete pepers en kruiden gebruikt worden. Pikant eten is gezond voor je, pepers zitten namelijk vol met vitamine A, B en C. Daarnaast nog calcium, magnesium, kalium, ijzer en antioxidanten. Alhoewel je het niet zou zeggen, maar pittig eten werkt verkoelend, je gaat ervan transpireren zonder dat je lichaamstemperatuur verhoogt.

 

Oosterse noedels

 

Ben jij ook zo gek op de Aziatische smaken en noedels? Probeer dan deze Thaise noedels met kip eens.