Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een salade te verwerken. Er lagen nog abrikozen in de fruitschaal die op moesten, wat veldsla en een stukje feta in de koelkast. Erbij verse munt en Oostindische kers uit de tuin. Zo zie je maar dat je van een paar simpele dingen een lekker maaltje kunt maken.
Sumak is donkerrode bes die gedroogd is en daarna vermalen tot poeder. Het heeft een behoorlijk zure maar bloemige smaak. Je kunt citroen in een recept vervangen door deze poeder. Je vind sumak in de grotere supermarkten of in de Turkse winkel.
Overgebleven kip?
En nog zo’n lekkere salade met kiprestjes is deze Kipkerrie salade met mangochutney. Probeer die ook eens!