Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij het uiteinde begint, dan wordt je er steeds handiger in. Ik had nog erwtjes in de vriezer liggen en deze bij de salade gebruikt. Ook nog lekkere rode ui van een biologische boer uit Zeewolde en verse munt uit eigen kruidentuin. Zo flans je toch een heerlijke groene aspergelinten salade met erwten en munt in elkaar.

 

O ja, ik zag de bieslook in bloei staan en heb daarvan de paarse bloemetjes over de salade gestrooid. Hoeft natuurlijk niet, maar is wel leuk (en lekker).

 

Nog meer groene asperges

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept van de Geroosterde asperges? Dat kan je het hier vinden.