Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt hebt, voeg ik graag wat koolhydraten toe aan mijn salades, simpelweg omdat ik een koolhydraatmens ben.
Deze parelcouscous-bietensalade is zo knapperig, vullend en smaakvol en wordt geleverd met een perfecte dressing die alle ingrediënten samenbindt. Vol kleuren en texturen, een salade die je zo kunt eten of bij je hoofdgerecht kunt serveren en waar iedereen dol op zal zijn. Genieten!

 

Salade

 

Deze couscoussalade is super eenvoudig en snel te maken als je de bieten van tevoren roostert in de oven. Als bieten niet in het seizoen zijn, kies dan gewoon seizoensgroenten die je lekker vindt. Het is de perfecte salade om mee te nemen naar het werk, omdat hij vullend is. Ik eet het meestal lauwwarm, maar op kamertemperatuur of gekoeld is het ook lekker.
Het gemakkelijkst en het snelst is om gekookte vacuümverpakte bieten te gebruiken als de gekleurde bietjes niet in het seizoen zijn.

 

Gekleurde bietjes

 

Deze parelcouscous-bietensalade is heel gemakkelijk te maken en perfect voor de wintermaanden waarin de gekleurde bietjes in het seizoen zijn. De toevoeging van de verse kruiden maakt de salade zo verfrissend en de noten voegen een knapperige textuur en veel lekkers toe aan de salade.

 

Nu de gekleurde bietjes in het seizoen zijn, koop ik die zo vaak mogelijk en bereid ze op verschillende manieren. Wist jij dat bietjes in de kleuren wit, geel en wit met roze (chioggia) te koop zijn?
Als je rauwe bieten wilt garen, kan je dit het beste in de oven doen. Rooster ze 45-55 minuten, afhankelijk van hun grootte.

 

Natuurlijk kan je ook voorgekookte rode bietjes gebruiken in deze salade, maar de gekleurde bietjes zijn prachtig van kleur. En daarbij smaken ze ook nog eens heel erg lekker, vooral als je ze op deze manier in de oven roostert. Schrik niet van de bereidingstijd, dit zijn de bietjes die zo lang moeten roosteren in de oven.

 

Parelcouscous

 

Parelcouscous staat ook wel bekend als Israëlische couscous en is iets groter dan normale couscous. Het lijkt op kleine ronde balletjes en wordt gemaakt van tarwegriesmeel, vergelijkbaar met pasta. Het is heerlijk in salades omdat het behoorlijk vullend, nootachtig en taai is, maar je kunt het ook in andere gerechten vinden als vervanging van pasta.
Je hebt slechts 5-7 minuten nodig om de parelcouscous te koken.

 

Nog meer parelcouscous recepten:

 

Kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous
Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok
Aubergine schnitzel met parelcouscous
Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten
Harissa kipkebabs met parelcouscous
Parelcouscous en linzensalade met falafel
Baharat lamshaasje met parelcouscous

 

Tips:

 

Voor meer smaak kan je de couscous eventueel in een bouillon koken.

Deze salade is ook lekker met blokjes feta erbij.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Parelcouscous salade met gekleurde bietjes: