Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (westkust van India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in het andere recept weer helemaal niet. Deze curry stond al zo lang op mijn todo lijstje, nu is het er eindelijk van gekomen. Dit is mijn versie van rundvlees Vindaloo (Indiase curry).
Vindaloo
Meestal wordt er voor een vindaloo varkensvlees, lamsvlees of kip gebruikt, maar ik heb nu rundvlees gebruikt. Bij deze rundvlees vindaloo wordt het vlees gemarineerd met vindaloo currypasta en gestoofd in een heerlijk rijke saus. Een gerecht waar je gegarandeerd indruk op iedereen in zal maken!
Vindaloo kruidenpasta maak je zelf, maar als je daar geen zin in hebt kan je deze currypasta
in de winkel kopen: de keuze is aan jou. Ik ga liever voor zelfgemaakte dat altijd de beste vindaloo curry oplevert. Deze kruidenpasta is zelfs zo veelzijdig dat je er elk vlees of kip mee kunt marineren en grillen, braden of braden om heerlijke maaltijden voor je gezin te bereiden. En het beste deel? Deze pasta kan je invriezen voor een volgende keer.
Dit vindaloo curryrecept kan je ook maken met kip, lamsvlees of rundvlees. Of gebruik paneer, voorgekookte aardappelen, linzen, gemengde groenten of gebakken aubergine voor veganistische opties.
Maken
Voordat je begint maak je de currypasta.
Je bakt het vlees en daarna fruit je de uien aan met de currypasta.
Rode pepers zijn een van de basis ingrediënten van vindaloo pasta, dus zorg ervoor dat je meer of minder chilipoeder toevoegt, afhankelijk van je voorkeur. Vervolgens stoof je het in bouillon met tomatenblokjes.
Een vleugje pittige smaak is een must voor vindaloo gerechten, dus de azijn is absoluut noodzakelijk.
Dek de pan af met een deksel en laat het gaar stoven.
Het gehele recept vind je hieronder.
Tips:
Als je het gerecht een dag van te voren maakt, trekken de smaken er nog meer in.
Serveer deze curry met rijst of naan brood. En deze kruidige pompoenblokjes zullen er ook erg lekker bij smaken.
Nog meer bekende Indiase gerechten zijn ook deze:
Madras rundvlees curry
Kashmiri kip
Butter chicken
Tandoori kip
Dahl
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Patrick
februari 6, 2021 @ 8:08 am
Ik wil dit recept gaan maken.
Maar raak en beetje verward door het ingrediënten lijstje.
In het lijstje staat tomaten puree.
Maar bij de bereiding tomatenblokjes.
Wat moet ik nou halen.
Vriedelijke groet patrick
Hanneke de Jonge
februari 6, 2021 @ 9:33 am
Hoi Patrick, ja sorry vergeten bij de ingredienten te zetten. Het is dus tomatenpuree en tomatenblokjes.
Ellen
november 24, 2023 @ 1:13 pm
Is dat 1 blik tomatenblokjes?
Misschien handig om dit nog even toe te voegen aan het ingrediënten lijstje?
Hanneke de Jonge
november 24, 2023 @ 1:40 pm
Hoi Ellen, dankjewel. Het staat er nu bij.
Groeten, Hananeke
Ellen
november 24, 2023 @ 1:45 pm
Stap 5 bak de uien en knoflook…..
De knoflook zit al in de currypasta toch?
Hanneke de Jonge
november 24, 2023 @ 2:10 pm
Yep, alleen de uien bakken.