Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde eieren met gerookte zalm en kervel gemaakt.
Gevulde eieren
Lekker borrelen raakt nooit uit de mode. En gevulde eieren zullen nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou perfect gevuld eieren? Ik geef je handige tips en deel het recept voor deze klassieke borrelhap.
Het liefst wil je dat de vulling van het eigeel in het midden van het eiwit is. De truc daarvoor is om het treesje eieren een paar uur voor het koken op zijn kop te zetten. Zo zakken de dooiers naar het midden van de eieren.
Eieren laten schrikken
Na het koken van de eieren, laat je ze ‘schrikken’. Giet ze af en laat ze onder stromend koud water ‘schrikken’. Zo zijn ze makkelijker te pellen.
Bewaren
Wil je de gevulde eieren een dag van te voren voorbereiden? Bewaar de vulling dan in een afgesloten spuitzak in de koelkast en vul de eieren pas net voor het serveren. Zo drogen de eitjes niet uit en zien ze er mooi uit als je ze aan je gasten serveert.
Na het lezen hiervan heb je vast trek gekregen in zo’n heerlijk gevuld eitje. Dat komt goed uit, want ik deel het recept met je. Dan kan jij snel die borrel voorbereiden!
Het perfect gekookte ei
Hoe je de eieren precies goed kunt koken voor deze gevulde eitjes, kan je hier lezen.
Extra nodig: amuselepels of presentatiebord voor gevulde eieren.