Courgetti of courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Ik heb hiervoor een heel handig keukentool voor, de zogenaamd spiralizer (spiraalsnijder). Je draait de courgette erin en er komt spaghetti uit. Als je dit apparaatje niet hebt, kan je met een dunschiller hele dunne plakken snijden van de courgette en dit gebruiken in plaats van courgette spaghetti. Ik heb hiermee een heel lekker en gezond gerecht gemaakt, namelijk kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus. Het is een snel gerecht met weinig moeite.
Als je de kabeljauw weglaat, heb je een heerlijk vegetarische gerecht.
In de avocadosaus zit peterselie en koriander. Mocht je niet van koriander houden, gebruik dan bieslook hiervoor in de plaats of alleen maar peterselie. Ik heb ook een groene peper gebruikt, deze verschillen heel erg van pittigheid. Je kunt dit testen door een heel klein stukje eraf te bijten. Is dit nu heel erg pittig, verwijder dan de zaadlijsten of gebruik maar een halve peper. De avocadosaus lijkt wat dik, maar de courgetti wordt wat vochtig tijdens het bakken. Hierdoor is het niet erg dat er een dikke saus doorheen gaat.
Nog meer courgetti
En nog zo’n lekker recept met courgetti is deze Courgetti met gehaktballen in tomatensaus