Deze overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote is een heerlijk ontbijtje met de smaken van de winter. Als je veel cranberrycompote gemaakt hebt, kan je dit ook nog gebruiken bij een ontbijt. Doe er ook nog wat chaikruiden bij en je hebt een zalig begin van je dag. Als je van zoet houdt, kan je er nog wat honing over schenken, maar het hoeft niet.
Maak deze cranberry overnight oats klaar voordat je naar bed gaat en als je ’s ochtends wakker wordt, staat er een heerlijk voedzaam en feestelijk ontbijt op je klaar! Je zult het hele cranberryseizoen van dit ontbijt willen genieten.
Cranberry compote
Het cranberryseizoen loopt snel ten einde en dat stemt mij verdrietig. Ik heb echter altijd minimaal een paar zakjes in de vriezer, dus ik kan het hele jaar door genieten en ik moedig iedereen aan hetzelfde te doen!
Maar deze overnight oats is vooral heerlijk tijdens de feestdagen en een heel goede reden om ’s ochtends uit bed te komen (ja, zelfs als het koud is).
Ze zijn vooral perfect als je cranberry compote over hebt (hallo Kerstdiner). Maar ik raad ook aan om cranberrycompote te maken enkel voor deze heerlijke ontbijtoptie.
Als ik alleen cranberrycompote maak om in deze overnight oats te gebruiken, probeer ik over het algemeen een compote met minder suiker te maken, simpelweg om de hoeveelheid suiker die ik ’s morgens als eerste eet wat te verminderen.
Er zijn veel manieren waarop je cranberrysaus met minder suiker kunt maken, maar ik gebruik graag een beetje kristalsuiker, wat honing of een suikervervanger.
Begrijp me niet verkeerd, er zit nog steeds suiker in deze compote, maar dan minder.
Nog veel meer manieren om cranberrycompote te gebruiken:
Roer het door warme, gekookte havermout met een paar walnoten erbij.
Voeg het toe aan een Griekse yoghurtkom met granola of pompoenpitten.
En deze cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg zijn ook heerlijk als ontbijt.
Als lunch kan je een tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote of broodje pulled kalkoen met cranberrycompote maken.
Verwerk het in een borrelhap of voorgerecht, zoals dit heerlijk plukbrood met kaas en cranberrycompote en filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote.
Of maak er een lekker vegetarische hartige taart van zoals een quiche met prei, geitenkaas en cranberries.
En deze kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote is ook zo lekker.
Als nagerecht kan je een simpele en luchtige cranberrymousse of een heerlijke cranberrytaart maken.
Of bevries het. Als je de cranberrysaus binnen een paar dagen niet allemaal opgebruikt, vries de cranberrysaus dan in een diepvriespotje of diepvrieszakje. Je kunt het ontdooien en gebruiken voor toekomstige maaltijden.
Deze lijst kan doorgaan. Hoe gebruik jij je extra cranberrysaus? Ik hoor het graag in de reacties!
Tips:
Zelf cranberrycompote maken moeilijk? Nee helemaal niet! Maak ze en je huis zal heerlijk gaan ruiken. Hier* kan je het recept vinden ervoor.
Als je geen chai kruidenmix kunt vinden, dan kan je dit vervangen door speculaaskruiden of kaneelpoeder. Of je maakt de kruidenmix zelf**.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.