Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker met macaroni, spaghetti of een andere soort pasta. Hoe langer je de saus laat pruttelen, des te lekkerder wordt deze.
Het lekkerste is als je de saus in dag van te voren maakt dan kunnen de smaken er nog beter in trekken. Je kunt dit gerecht zelfs drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ik maak altijd een hele grote pan saus en vries de helft dan in voor een volgende keer. In de vriezer kan je het goed afgedekt twee maanden bewaren. Lekker voor een volgende keer als je haast hebt, maar wel zin in een lekkere pasta hebt.
En nog zin in een lekker toetje na? Ik heb een heerlijk recept voor een Affogato voor je.