Je kunt heel veel verschillende soorten tosti’s maken. Dit is bijvoorbeeld een tosti geitenkaas, salami en boerenkoolpesto. Je kunt de tosti bakken in een tosti-ijzer, onder de grill in je oven of zelfs in een bakpan. Dit is de perfecte chique, maar makkelijk te maken tosti voor elke dag van de week.

 

Is er nog iemand die dol is op tosti, maar eens iets anders wil maken dan ham en kaas? Nou, dat is precies wat ik bedoel en daarom probeer ik altijd verschillende combinaties uit. Deze tosti is verre van je normale en doorsnee tosti. Ook zo dol op tosti’s? Klik dan hier voor nog veel meer recepten.

 

Ingrediënten

 

Brood van goede kwaliteit, neem lekker desembrood van de bakker. Je kunt ook meergranenbrood, stokbrood of volkorenbrood gebruiken. Zorg er wel voor dat het brood van goede kwaliteit is en niet te dun en slap, anders blijft de tosti niet goed bij elkaar.

Zelfgemaakt boerenkoolpesto, maar je ook een basilicumpesto gebruiken.

Geitenkaas, ik heb plakken geitenkaas gebruikt, maar je kunt ook verse geitenkaas nemen. En natuurlijk kan je dit vervangen door een andere kaas die goed smelt, zoals bijvoorbeeld Goudse kaas, mozzarella of cheddar.

Olijfolie om de tosti in te bakken.

 

Hoe maak je de beste tosti

 

Verzamel en bereid alle ingrediënten voor je tosti.
Besmeer één kant van elke boterham met de pesto. Beleg het dan met de kaas en salami.
Gebruik vervolgens je handen om de kaas in het brood te drukken zodat het blijft plakken.

Nu je dit klaar is, kun je hem grillen. Neem een grote koekenpan en spray er wat bakspray in, of voeg gesmolten boter toe om te voorkomen dat de sandwich blijft plakken. Verhit op laag tot middelhoog vuur zodat het brood knapperig wordt en de kaas in het midden smelt. Zodra je brood de gewenste knapperigheid heeft, draai je het om en herhaal je dit aan de andere kant. Zodra je tosti warm is, haal je hem van het vuur en serveer je hem direct.

Of je grilt de tosti onder de grill van je oven of in een tosti-ijzer als je die hebt.
Mocht het brood al bruin zijn maar de kaas nog niet gesmolten, leg de tosti dan 20-30 seconden in de magnetron en je hebt heerlijke gesmolten kaas.

 

Tips:

 

Voor de tosti heb ik deze zelfgemaakte boerenkoolpesto* gebruikt, het recept kan je hier vinden.

Maak de tosti extra gevuld door er nog groente aan te vullen, zoals plakjes tomaten, gegrilde plakken courgette, aubergine of paprika.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Tosti geitenkaas, salami en boerenkoolpesto: