Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn helemaal aanpasbaar naar jouw smaak.
Wraps
We houden allemaal van een wrap, maar wat dacht je van een superkrokante gebakken kip wrap? Deze wraps tillen knapperigheid naar een geheel nieuw niveau! Het is perfect voor de lunch of avondeten en is binnen enkele minuten klaar.
Het is zo simpel te maken en zo knapperig, wie houdt er nu van een doorweekte wrap!
Kip
De knapperigste kipreepjes ooit! Als ik krokant zeg, bedoel ik super krokant. Ik heb kipdijfilets gebruikt, omdat die lekker sappig en mals blijven na het bakken. Maar je kunt ook kiphaasjes of kipfilet nemen hiervoor.
Snijd de kip in stukjes of reepjes. Breng de stukjes kip op smaak met een specerijenmengsel van gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder.
Bak deze stukjes gedurende 4 tot 5 minuten op middelhoog vuur, waardoor je sappige en malse stukken kip krijgt.
Panko
Laten we beginnen met het belangrijkste ingrediënt! Dit is een must voor het maken van superkrokante kipreepjes. Panko heeft een schilferigere textuur vergeleken met normale paneermeel of broodkruimels en geeft een knapperiger kip. Je kunt panko vinden in de Aziatische afdeling van supermarkten of online bij toko’s.
Toppings
De toppings die ik in deze wraps heb gebruikt zijn radijsjes, wortel, komkommer uitjes en een saus gemaakt van zure room, feta en koriandersteeltjes. Er zijn zoveel ingrediënten om te kiezen voor toppings. Zoals bijvoorbeeld avocado, tomaat, geraspte kool, gebakken uien, maïs, andere kaassoorten en/of augurken. Wat jij maar lekker vindt.
Tips:
Omdat er veel toppings in deze wrap zitten, kun je het beste kiezen voor extra grote tortilla wraps.
Gebruik een plantaardige olie om de kip in te bakken.
Als je niet van radijsjes houdt, laat ze dan weg.