Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen.
Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.
Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen.
Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Meng alle ingrediënten van de marinade met elkaar in een grote kom en leg de kip erin.
Haal de kip uit de marinade, zet een wok of grote bakpan met de arachideolie op hoog vuur en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin.
Haal ze uit de pan en leg ze op een ovenschaal en bak ze ongeveer 25 minuten verder in de oven.
Giet de overgebleven marinade in de wok en laat dit op middelhoog vuur inkoken totdat deze een dikke saus wordt. Lepel 1/3 deel van de saus uit de pan, deze gebruik je later om over de kip te doen.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing van de verpakking. Snijd dunne repen van de wortel en kook ze de laatste minuut mee. Giet af en doe dit in de wok en meng dit met de saus.
Haal de kip uit de oven. Verdeel de noedels over de borden, leg er een kipkarbonade op en lepel hier nog wat saus over.
Strooi als laatste nog de lente-ui, kiemgroente en gehakte nootjes erover.