Bij dit broodje kip met pittige koolsalade heb geserveerd op z’n Amerikaans, namelijk met chips. Heerlijk! Als je een fan bent van kipdijfilets, dan zal je deze sandwich geweldig vinden! Hoog opgestapeld met een eenvoudige, romige pittige koolsalade en geserveerd op een geroosterd broodje. Maak de koolsalade van tevoren en bak vervolgens de kip vlak voordat je het broodje gaat eten. Met een beetje plannen kan je alles van tevoren klaar hebben en in elkaar zetten, dus als het etenstijd is, hoef je alleen nog maar de kip te bakken! Om je vingers bij af te likken en zo leuk om voor een menigte te serveren!
Kipdijfilets
We gebruiken kippendijen zonder botten zonder vel. Omdat ze geen bot hebben, bakt de kip snel in ongeveer 6-7 minuten! Ik koop mijn kip meestal bij mijn vertrouwde boer Karin van de Polderkip. Dan weet ik zeker dat ik goede kip heb.
Sla de kipdijfilets iets plat tussen twee vellen huishoudfolie en bak ze in een grote gietijzeren pan of pan met zware bodem met olie op hoog vuur.
Bak de kipdijfilets goudbruin en gaar en giet op het laatst pas de barbecuesaus erbij. Wentel de kip door de saus en dan is hij klaar om op het broodje te gaan.
Broodjes
Ik heb Italiaanse bollen gebruikt en anderhalf kipdijfilet per persoon. Maar dit was een te royaal portie. Dus als je hele grote trek hebt, doe je dat en anders neem je 1 filet per persoon en een ‘normaal’ formaat broodje.
Koolsalade
Je kunt geen broodje warme kip hebben zonder koolsalade! Deze simpele witte koolsalade* is snel en makkelijk te maken. Deze koolsalade kan je zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Gebruik hiervoor dan meer Sriracha. Deze pittige saus gemaakt van chilipeper, azijn en knoflook, vind je in de meeste supermarkten bij de Aziatische producten.
Maak de koolsalade minstens 1 uur voor het opdienen, omdat het koud het lekkerst is.
Tip:
Dit broodje is ook lekker met zelfgemaakte patat frites, het recept ervoor kan je hier vinden.