Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote is ideaal om te maken van de overgebleven kalkoen etc. van de feestdagen. Ik mocht een hele grote KellyBronze kalkoen ontvangen en daar was nogal wat van overgebleven. En aangezien er niets verloren gaat in mijn keuken, heb ik weer diverse recepten bedacht met de overgebleven kalkoen. Ik had ook nog een lekkere blauwe Stilton kaas in de koelkast liggen en er was ook wat heerlijke cranberrycompote over. Het is een fantastische combinatie geworden kan ik je verklappen.
Deze sandwich combineert een aantal zeer bekende Thanksgiving-smaken (kalkoen en cranberry) met genoeg verrassende (blauwe kaas) om je te laten vergeten dat je restjes eet. Totaal comfort food gemaakt met restjes!
Tosti
Kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote zijn het beste van het Kerstmenu en ik heb dit allemaal in een tosti gestopt en geroosterd.
Het is troostend en die combinatie van gesmolten blauwe kaas en cranberry is gewoonweg de beste. Het kost minder dan 10 minuten om te maken en een tosti met kalkoen is makkelijk aan te passen met wat andere restjes.
Je kunt een andere soort kaas nemen, gebraden vlees zoals kip en een andere compote of chutney gebruiken.
Ingrediënten:
Brood: Als het aankomt op het maken van een lekkere tosti, is het brood de sleutel. Kies voor stevig, dik gesneden brood zorgt ervoor dat de sandwich goed bij elkaar blijft tijdens het bereiden. Zuurdesembrood, volkorenbrood of casinobrood zijn allemaal geweldige opties die smaak en textuur toevoegen aan het eindproduct.
Kalkoen: Ik heb restjes kalkoen gebruikt, maar je kunt ook plakjes kalkoenfilet van de vleeswarenafdeling gebruiken.
Cranberrycompote: Je kunt dit indien gewenst vervangen door een andere compote of chutney.
Kaas: Ik gebruikte blauwe kaas omdat ik dat nog had liggen in de koelkast, maar brie, cheddar en mozzarella is ook lekker. Als het maar kaas is die goed smelt.
Boter: Dit helpt de buitenkant van het brood mooi goudbruin te maken. Je kunt het ook bestrijken met mayonaise of olie.
Een volledige lijst met ingrediënten en hoeveelheden vindt u in de receptenkaart hieronder.
Tips:
Vergeet niet om de beboterde kant van het brood aan de buitenkant van de kalkoentosti te leggen. Dit is wat de pan moet raken zodat het mooi goudbruin wordt als het gaar is.
Op zoek naar meer manieren om jouw kalkoenrestjes te gebruiken? Hier vind je heel veel lekkere ideeën.
Het recept voor de cranberrycompote* kan je hier vinden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.