Sinds ik een pakje miso heb gekregen van mijn broer, ben ik aan de slag gegaan met dit goedje. We waren voor mijn moeders verjaardag naar Ibiza gegaan, waar mijn broer woont en hebben het daar gevierd met een barbecue. Lekker in het zonnetje en dat in november. Mijn broer had heerlijk vlees gekocht waaronder Iberico varkensvlees en ook rib-eye. De rib-eye had hij met deze miso pasta ingesmeerd voordat het de barbecue opging. Heerlijk was dat. Ik had wel eens miso gekocht, maar dat was de licht versie ervan. Daar vond ik toen weinig smaak aan zitten, maar deze donkere miso is een smaakbommetje vol met umami. Vandaag heb ik hiermee deze miso noedelsoep met buikspek van gemaakt.
Het buikspek* had ik al voor dit heerlijke recept Buikspek met miso gemaakt en het overgebleven vlees heb ik in deze smakelijke soep gebruikt.
Natuurlijk kan je ook overgebleven gegaarde kip voor deze soep gebruiken.