Hasselback is een manier om aardappelen te roosteren in de oven. De aardappelen (of andere groenten of fruit zoals bijvoorbeeld appel) worden ingesneden en dan geroosterd in de oven. Deze manier van aardappelen te bereiden is voor het eerst gedaan door een chef in het Zweedse restaurant Hasselbacken. Vandaar de naam Hasselback. Vooral in Amerika is het erg populair. Deze hasselback van zoete aardappelen is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders.
Houdt er wel rekening mee dat de aardappelen lang nodig hebben om te garen in de oven.
De truck is om de aardappel tussen twee chopsticks te leggen en dan in te snijden. Op deze manier voorkom je dat je de aardappel helemaal doorsnijdt.
Ik heb gerookte mozzarella gebruikt voor dit gerecht, ten eerste omdat ik dit kaasje meegekregen had van Buffalo Farm Twente en ten tweede omdat het rokerige heel goed past bij het zoete van de aardappel. Als je geen gerookte mozzarella kunt vinden, gebruik dan een ander soort gerookte kaas wat goed smelt. En wel roomboter gebruiken hè. En geen margarine!
En ik heb nog een bijzonder Hasselback recept voor je, namelijk deze Pompoen hasselback.